ΣΠΑΡΤΗ. Το βιβλίο του Δημήτρη Κωστόπουλου, «η Κιμωλία»

παρουσιάζουν,

  • η Πνευματική Εστία Σπάρτης (Π.Ε.Σ.) και οι καλές Εκδόσεις Αλεξάνδρεια,
  • την Τετάρτη (16/12, 19:00),
  • στην αίθουσα της Εστίας, «Γεώργιος Περδικλώνης»,
  • Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου, στη Σπάρτη.

Η παρουσίαση, από την Δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη και τον ίδιο τον συγγραφέα.

  • Spoiler

«…Στις 18 Απριλίου του 1938, Δευτέρα του Πάσχα για τους Ιταλούς, Μεγάλη Δευτέρα για τους Έλληνες, στην κεντρική πλατεία της Λέρου, ένας ψαράς ο Αποστόλης Νταλλαρής μαχαιρώνει χωρίς φανερό λόγο τον υπολοχαγό Σαλβατόρε Μπονάνο. Μοιάζει με αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά δεν είναι.

Οι ερωτικές ιστορίες είναι συνήθως προφορικές, μόνον αυτές της λογοτεχνίας παραμένουν ανεξίτηλες - το μελάνι και το χαρτί, το άρωμα των λέξεων. Παλιές εφημερίδες και τυπωμένες φωτογραφίες με τα απολιθωμένα μυστικά τους είναι αυτές που στο τέλος βγάζουν νόημα.»

  • Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στο Περιστέρι όπου και εργάστηκε ως καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση. Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό Ωκεανογραφίας στην ίδια Σχολή και Διδακτορικό Χωροταξίας στο Ε.Μ.Π. Μέλος της ομάδας εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την εισαγωγή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Μέση Εκπαίδευση.

Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «Νέα Οικολογία», συνεργάτης σε εφημερίδες (Πρώτη , Ελευθεροτυπία, Καθημερινή) και περιοδικά («Σύγχρονη Εκπαίδευση», «Ιστορικά Θέματα», «The Books Journal»).

Στο ραδιόφωνο Δίαυλος 10, δυο χρόνια παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί» .

Βιβλία του είναι η ποιητική συλλογή «Τα Δίπροκα» εκδ Δίπτυχο, «Βαλκάνια: Η Οικογεωγραφία της Οργής» εκδ Στοχαστής, «Ο Νταβέλης στο Σικάγο. Το Γουέστερν της Ανάπτυξης», εκδ Ευώνυμος, η συλλογή διηγημάτων «Ο Φονέας και ο φονιάς», εκδ Κέδρος και τελευταίο το μυθιστόρημα του «Η Κιμωλία» εκδ Αλεξάνδρεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις