ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνάντηση εργασίας υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση για την πορεία της υλοποίησης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος για τις λιγνιτικές περιοχές από το Πράσινο Ταμείο.

Εκ μέρους του Δήμου στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης. Στη σύσκεψη έγινε αναφορά στα έργα του πράσινου ταμείου και στην ένταξη νέων έργων.

O Δήμαρχος αναφέρθηκε στις 3 μελέτες που έχουν εγκριθεί για τη Μεγαλόπολη:

  • Μελέτη για την απομάκρυνση των αμιαντοσκεπών από τις κατοικίες της ΜΟΜΑ, που έχει ήδη ξεκινήσει ύψους 200.000 €
  • Μελέτη για τη μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου (Αχίλλειον), επί της οδού Παπαναστασίου 67 σε φοιτητική εστία που αναμένεται να ξεκινήσει ύψους 203.364 €.
  • Μελέτη για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου – αντένα της ΔΕΘ, την οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει η ΔΕΘ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή η διαδικασία έχει ήδη αργήσει και ζήτησε τη επιτάχυνση της.

Συζητήθηκαν επίσης τα έργα που έχουν προκύψει από τις προσκλήσεις ΣΔΑΕΚ και ΣΔΚΟ ύψους 2.600.000€. Τα έργα αυτά προτείνονται από μελέτες που έχουν γίνει από το Δήμο μας.

Επίσης ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου, για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Χαρακτήρισε τη δημιουργία σαν μονόδρομο και ζήτησε για μια ακόμη φορά τη συνδρομή της πολιτείας για την παράκαμψη των δυσκολιών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις