ΛΑΚΩΝΙΑ. Όπως ενημέρωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (7/11) σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στο Υπουργείο,

  • με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελαιουργεία.

Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σύσκεψης είχε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης με βάση την απόφαση που πάρθηκε στην εκδήλωση της 24ης Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο, στο Γύθειο.

Από το Υπουργείο συμμετείχαν εκτός του υπουργού και ο Δημήτριος-Οδυσσέας Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών.

Σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης τα ελαιοτριβεία εκπροσώπησαν οι βουλευτές Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης και ελαιουργοί της Λακωνίας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν στον υπουργό τα εξής θέματα:

  • Ένταξη των ελαιοτριβείων στις ευεργετικές διατάξεις των βιομηχανιών άρτου για την επιδότηση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο λειτουργίας τους,
  • Να τεθεί σε προτεραιότητα η σύνδεση των ελαιοτριβείων με φωτοβολταϊκά πάνελ,
  • Ρυθμίσεις θεμάτων μετακλητών εργατών προκειμένου να ικανοποιηθούν τόσο οι ανάγκες των ελαιοτριβείων όσο και όλων των επιχειρήσεων και των αγροτών σε εργάτες γης.

Σε πολύ καλό κλίμα

Όπως αναφέρθηκε, «…η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο υπουργός δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων και ζήτησε την κατάθεση επιπλέον στοιχείων περί της κοστολόγησης του ενεργειακού κόστους».

  • Η κατάθεση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριό Λακωνίας σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των ελαιουργείων, την Τρίτη (8/11) και αναμένονται οι ενέργειες του υπουργού

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις