ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μία από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις του nZEB Roadshow με συμμετοχή του Δήμου, πολιτών, εταιριών και ειδικών του χώρου της κατασκευής, πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου.

Στις δράσεις ενημέρωσης πήραν μέρος δεκάδες συμμετέχοντες αλλά και μαθητές, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο Nidus – ένα από τα εμβληματικότερα παθητικά σπίτια στην Ελλάδα, που έχει κατασκευαστεί με κουφώματα Aluminco, μία εκ των χρυσών χορηγών του nZEB Roadshow.

Δεδομένου ότι η Καλαμάτα είναι μία από τις 100 ευρωπαϊκές πόλεις, που συμμετέχει στο πρόγραμμα "100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030" και καλείται να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και από την πλευρά της πολιτείας, καθώς οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στελεχών του ΕΙΠΑΚ με τον Δήμαρχο και συμφωνήθηκε η μετατροπή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σε παθητικό κτίριο.

Η Καλαμάτα ήταν ο έκτος σταθμός του ευρωπαϊκού προγράμματος nZEB Roadshow, που έχει ήδη ταξιδέψει σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καβάλα και Αίγινα.

Όλες οι εκδηλώσεις του nZEB Roadshow τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις