cΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του τεχνικού δελτίου για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασίας και συνοδά έργα». Έργο 6.800.360 €. Το Τεχνικό δελτίο υποβλήθηκε στις 24 Νοεμβρίου στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η παρέμβαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της πρόσβασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή άλλες ανάγκες, στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας, αλλά εξυπηρετεί και την ταχύτερη προσέγγιση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και μεταφοράς υλικών για τη συντήρηση των μνημείων της Άνω Πόλης.

Προβλέπεται προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία αναβατορίου αντιστρεπτής λειτουργίας. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης «το τελεφερίκ της Μονεμβασίας θα είναι ένα εξαιρετικά καινοτόμο, για αρχαιολογικό χώρο, έργο, το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης τόσο της Άνω Πόλης όσο και του κάστρου της Μονεμβασίας».

Γνωρίζουμε όλοι, από το παράδειγμα ανάλογου έργου στην Ακρόπολη Αθηνών, όσο σύνθετο έργο είναι όχι τόσο τεχνικά όσο γραφειοκρατικά. Ας ελπίσουμε σύντομα να το δούμε να λειτουργεί.

Αυτό το έργο αν συνδυαστεί με την αναγκαία προστασία πεζών και οχημάτων στον δρόμο που οδηγεί από την νέα στην παλαιά πόλη - έργο απολύτως αναγκαίο - θα κάνει ακόμα πιο φιλική και περιζήτητη τη Μονεμβασία, που έτσι και αλλιώς αποτελεί σημαντικό προορισμό στη Λακωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις