ΠΑΤΡΑ. Έφυγε την Κυριακή (4/12) από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, η γνωστή γυναικολόγος – μαιευτήρας Παρασκευή Μυρωνίδου, σύμφωνα με το gnomip.gr.

Η αναγγελία του θανάτου της σκόρπισε συγκίνηση στην ιατρική κοινότητα, ιδίως στην «οικογένεια» των γυναικολόγων – μαιευτήρων, την οποία είχε τιμήσει με την επιστημονική της επάρκεια, το ήθος και την εντιμότητά της.

Η Παρασκευή (Βούλα) Μυρωνίδου σπούδασε στην Γερμανία αλλά στην Πάτρα άφησε την σφραγίδα της ως γιατρός.

Ξεκίνησε κάνοντας το αγροτικό της στην Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» και συνέχισε για κάποια χρόνια να προσφέρει τις ιατρικές της γνώσεις και να αντλεί εμπειρίες από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μετέπειτα αποφάσισε να υπηρετήσει την επιστήμη της ως ελεύθερος επαγγελματίας ανοίγοντας το ιδιωτικό της ιατρείο συνεργαζόμενοι με τα ιδιωτικά μαιευτήρια της περιοχής.

Διατηρούσε επί σειρά ετών το ιατρείο της στην οδό Κορίνθου 287 στο ύψος της πλατείας Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως γράφει το gnomip.gr, υπήρξε πολύ καλή γιατρός, με επιστημονική επάρκεια και αφοσίωση, έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού όχι μόνον από τις γυναίκες που την εμπιστεύονταν, αλλά και από τους συναδέλφους της, στους οποίους προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά της όταν της το ζητούσαν. Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς, βοηθούσε πολύ κόσμο αθόρυβα. Είχε εκλεγεί και ως αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επί προεδρίας Δημητρίου Σιαμπλή.

Πειθαρχημένη σε αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής της, άφησε το δικό της αποτύπωμα.

Είχε την ατυχία τον Ιούνιο του 2021, να χάσει την μονάκριβη κόρη της, την Ασημίνα Ντόγκα-Κίτσου, στα 48 της μόλις χρόνια, γεγονός που την συγκλόνισε.

Στο πλευρό της μέχρι το τέλος ήταν ο γαμπρός της Χρήστος Κίτσος και ο εγγονός της Οδυσσέας.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών, όπου συγγενείς, συνάδελφοι και γνωστοί θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις