ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας επισκέφθηκαν λίγο πριν τις 9 χθες το βράδυ τη δομή της Κιβωτού, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες.

Με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με δημοσίευμα του Κυριακάτικου φύλλου του «Πρώτου Θέματος» που αφορούσε την απομάκρυνση 4 παιδιών από τη δομή της Καλαμάτας τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2022 και τη μεταφορά τους σε δομή στην Αθήνα όπου φέρεται να υπέστησαν κακομεταχείριση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τις 20 Νοεμβρίου και με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ειδήσεων της ΕΡΤ είχε τονιστεί ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση παιδιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Να προσθέσουμε τέλος ότι τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν και μάλιστα για το μικρότερο εξ αυτών, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης, ο διευθυντής του σχολείου είχε ενημερώσει εγκαίρως και επανειλημμένως όλους τους αρμόδιους φορείς από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου», θα επισκεφτεί την δομή της Καλαμάτας την προσεχή Τετάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις