ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου «σε συνέχεια της από 03.10.2022 προηγούμενης ερώτησης της, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε», αναφορικά «με το φλέγον ζήτημα που έχει αναστατώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αφορά τις σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες βαρύνουν καθηγητή, πρώην αντιπρύτανη του εκπαιδευτικού Ιδρύματος».

Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος όπως αναφέρει «σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, η βασιμότητα των οποίων έχει ελεγχθεί από Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τελεί υπό διερεύνηση από την Εισαγγελία Ναυπλίου, φέρεται να έλαβε χώρα σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας εις βάρος φοιτητριών και καθηγητριών από τον εν λόγω καθηγητή, ο οποίος ήταν μάλιστα και αντιπρύτανης», παραταύτα «ο καταγγελόμενος όχι μόνο δεν ετέθη σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων» αλλά «φαίνεται ότι απολαμβάνει ειδικής ευνοίας και μάλιστα έχει επιβραβευθεί με αμειβόμενη εκπαιδευτική άδεια για ερευνητικούς σκοπούς».

«Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να γίνει ανεκτό κατηγορίες τέτοιας μορφής να λιμνάζουν σε υπέρμετρες καθυστερήσεις, ολιγωρίες, συγκαλύψεις ή παραλείψεις», κι ερωτά την Υπουργό «σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την επίσπευση της διερεύνησης των ανωτέρω καταγγελλομένων», καθώς και εάν “έχει τεθεί ο καταγγελλόμενος σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων, κατά τα προβλεπόμενα της παρ. 3, του άρθρου 194 του ν. 4957/2022”.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις