ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή (9/12) οι μαθητές του 1ου και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης με υπεύθυνες καθηγήτριες, την Παναγιώτα Παπασταθάκη, καθηγήτρια Μουσικής και την Κανέλλα Γρουσουζάκου, Θεολόγο, επισκέφθηκαν, (με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού), το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της Ιεράς Μητροπόλεως, Άγιο Παντελεήμονα σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση.

Ο διευθυντής π. Νικόλαος Τσέτσεκας και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος υποδέχθηκαν τις χορωδίες των μαθητών και τις συνοδούς καθηγήτριες καλωσορίζοντας τους στον φιλόξενο χώρο. Τους ευχαρίστησε εγκαρδίως για αυτήν την προσφορά τους γιατί έτσι αποδεικνύεται η έμπρακτη αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων.

Οι μαθητές χορωδοί, με την διεύθυνση της κυρίας Παπασταθάκη Παναγιώτας, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, με εξαιρετικό τρόπο τραγούδησαν με κεντρικό θέμα την αγάπη στον συνάνθρωπο και μάλιστα ένα από τα τραγούδια το απέδωσαν στην νοηματική γλώσσα.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε ωραία χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και οι μαθητές αντάλλαξαν τις θερμές ευχές τους με τους τροφίμους του Ασύλου Ανιάτων, για ευτυχισμένα Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια ο Διοικητής του ιδρύματος κύριος Γεώργιος Κοντός συνεχάρη όλους για την άψογη παρουσία τους και τόνισε πόσο διδακτική ήταν αυτή η εκδήλωση για τους μαθητές στη σύγχρονη εποχή της αποξένωσης γιατί έδωσε μηνύματα αγάπης, όχι της αγάπης ως μιας αφηρημένης ιδέας, ή ως ενός απλού ανθρώπινου συναισθήματος, αλλά της σαρκωμένης και σταυρωμένης αγάπης, που είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.

Στις τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε από το προσωπικό του Ιδρύματος σε όλους τους μαθητές ένα κέρασμα.

Η κυρία Κανέλλα Γρουσουζάκου, Θεολόγος, στην αρχή της εκδήλωσης εκφώνησε τον εξής λόγο:

«Σήμερα οι χορωδίες του 1ου Γυμνασίου και του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης με την διεύθυνση της κυρίας Παπασταθάκη Παναγιώτας, καθηγήτριας Μουσικής, συμμετέχουμε και εμείς κατά κάποιο τρόπο ως θεατές και ως υμνωδοί και ως προσκυνητές σ’ εκείνο το φοβερό μυστήριο, το οποίο έγινε στο φτωχικό σπήλαιο της Βηθλεέμ. Και έχουμε την αίσθηση, ότι και εμείς μαζί με τους Ποιμένες δοξολογούμε και προσκυνούμε, μαζί με τους Αγγέλους ψάλλουμε και υμνούμε, μαζί με τους Μάγους οδοιπορούμε και προσφέρουμε δώρα προς τον τεχθέντα Σωτήρα μας.

Και προσκυνώντας και δοξάζοντας και αινώντας τον σαρκωθέντα Θεό έχουμε, ο καθένας κατά το μέτρο της δωρεάς του Θεού, την αίσθηση της μεγάλης αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμε: “τον δι’ ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα”.

Έτσι λοιπόν θαυμάζοντας την αγάπη του Ουρανίου Πατρός μας, αισθανόμαστε την καρδιά μας να πλημμυρίζει από ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο που τόσο μας αγάπησε και μας αγαπάει, ώστε όχι μόνο να γίνει άνθρωπος για μας, αλλά και να συμμεριστεί όλη την ασθένεια της ανθρώπινης φύσεως για να μπορέσει να βγάλει τον άνθρωπο απ’ αυτό την αμαρτία και να του δώσει την αληθινή ελευθερία.

Αλλά, αυτή η φανέρωση της αγάπης του Θεού σε μας είναι που μας δημιουργεί το κίνητρο, να φαινόμαστε και εμείς αντάξιοι αυτής της αγάπης του Θεού και να προσπαθούμε και εμείς με όλη μας την ζωή να ανταποδίδουμε στην τόσο πλούσια αγάπη του Θεού Πατέρα προς εμάς έστω αυτή την λίγη και φτωχή αγάπη που εμείς διαθέτουμε. Και όταν στην δική Του αγάπη ανταποδίδουμε την δική μας αγάπη, τότε αισθανόμαστε και αληθινή χαρά και αληθινή ειρήνη μέσα στην ψυχή μας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις