ΛΑΚΩΝΙΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα πιστωθούν 3.379.252 € σε δύο κατηγορίες πυρόπληκτων αγροτών, στη Λακωνία:

  • Σε 44 «κατ’ επάγγελμα αγρότες», που τακτοποίησαν την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), ποσό 209.247,20 €
  • Σε 258 «μη κατ’ επάγγελμα αγρότες», ποσό 170.005,60 €
  • Συνολικά θα αποζημιωθούν με την προκαταβολή της Κρατικής Αρωγής τις επόμενες μέρες 302 πυρόπληκτοι στη Λακωνία.

Νέα διάταξη για όσους δεν υπάρχουν στοιχεία

Για όσους δεν υπάρχουν στοιχεία, είτε εξαιτίας της απουσίας οποιουδήποτε στοιχείου εγγραφής (ΟΣΔΕ, ΜΑΑΕ, δήλωση αγροτικού εισοδήματος, μη κατάθεση φακέλου, μη καταγραφή τους από το δορυφορικό σύστημα «ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ»), ειπώθηκε πως θα συμπεριληφθούν όλοι σε διάταξη με τη νέα χρονιά και θα αποζημιωθούν με το ίδιο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής.

Δέσμευση Λυκουρέντζου

Αφού πιστωθεί το ποσό των 3.379.252,80 € στην Τράπεζα της Ελλάδος από το Υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστώσεων σε 2 ημέρες.

Η απόφαση για την εκταμίευση του ποσού ελήφθη την Τετάρτη (14/12).

  • Αύξηση ελάχιστου υπόλοιπου από τα 20 € στα 250 €

Επιπλέον ελήφθη έτερη σημαντική απόφαση για τους αγρότες «η αύξηση του υπολοίπου του εκάστοτε Καταθετικού Λογαριασμού των αγροτών μετά τη χρέωση (είσπραξη του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς) κατά την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ΕΛΓΑ μέσω τραπεζών, μετά από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις