ΣΠΑΡΤΗ. Πέτρος Δούκας. Πήρε το ΟΚ από τους πολίτες και από στελέχη της πολιτικής σκηνής που αναφέρεται στη Σπάρτη για να γίνει δήμαρχος Σπάρτης. Σήμερα έχει να αντιμετωπίσει, μάλλον, 5 ακόμα υποψήφιους για τη δημαρχία, έχει μια παράταξη που αποδεκατίζεται, ετοιμάζεται για σειρά έργων αλλά δεν είναι το φαβορί των εκλογών, σε έναν δήμο που τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία σε δήμαρχο. Είναι όμως ένας άλλος δήμαρχος… απ όσα μέχρι σήμερα ήξεραν οι Σπαρτιάτες που αγαπά τον τόπο με τον δικό του τρόπο.

Ο Πέτρος Δούκας λοιπόν:

  1. Κατεβαίνει στις εκλογές με ένα συνδυασμό που δεν είχε διαμορφώσει ο ίδιος.
  2. Δεν κατορθώνει να συνδυάσει όλες τις συνιστώσες του Συνδυασμού χάνοντας ένα σημαντικό σκέλος, την Τασία Κανελλοπούλου, πριν τις εκλογές.
  3. Καταλαμβάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνον 12 από τις 41 έδρες λόγω Απλής Αναλογικής έχοντας, μοιραία, αδυναμία πρωτοβουλιών στο Σώμα.
  4. Ο Προϋπολογισμός του κράτους μειώνεται προς την Αυτοδιοίκηση.
  5. Μειώνεται ο αριθμός μόνιμου κι έμπειρου προσωπικού στον Δήμο Σπάρτης.
  6. Η αμεσότητα και απλότητά του εκλαμβάνεται, ακόμα και σήμερα, ως γραφική αδυναμία και όχι ως ιδιαίτερο προτέρημα.
  7. Χάνει πολύτιμο χρόνο λόγω πανδημίας κορονοϊού.
  8. Δεν ομογενοποιεί τον συνδυασμό και χάνει και άλλους συνεργάτες, τους κ.κ. Μοιράγια, Βακαλόπουλο, Καπονικολό.
  9. Αστοχεί στην επιλογή ειδικών συμβούλων και συνεργατών στερούμενος τις υπηρεσίες τους την περίοδο που έπρεπε να ανεβάσει ρυθμούς απόδοσης.
  10. Ενώ διατήρησε συνθήκες minimum συνεννόησης τελικά δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τους κ.κ. Αργειτάκο και Βαλιώτη.
  11. Στενοί συνεργάτες του ανέλαβαν πολλές αρμοδιότητες χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή σχετική ειδικότητα.
  12. Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία επειδή περιέγραψε άκομψα και άκαιρα τον τρόπο των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους το 2007.
  13. Δεν στηρίζεται από στελέχη της ΝΔ που είχαν δώσει το ΟΚ για την αστραπιαία κάθοδό του.
  14. Αντιλαμβάνεται τη Διοίκηση ως το αποτέλεσμα συντονισμένης εργασίας ανθρώπων που κάνουν καριέρα ή κυνηγούν στόχους και αλλάζει πολύ συχνά σχήματα και πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά.
  15. Δεν αποδέχεται ότι η Καθημερινότητα είναι υπόθεση μόνο του Δήμου και αποδίδει ρόλο αλλά και ευθύνες και στους δημότες.
  16. Είναι ανάδελφος σε μια κοινωνία που διαμορφώνει τη στάση της ανάλογα με το κοινωνικό κόστος, τις σχέσεις συγγένειας, της ισορροπίες συνεργασίας ακόμα και γειτονίας.
  17. Οι δημόσιες σχέσεις που διαθέτει είναι ασύμβατες με το μοντέλο τόσο του δήμου όσο και της αγοράς του Δήμου Σπάρτης και παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
  18. Έχει, αναγκαστικά, υπερβολικές απαιτήσεις από συνεργάτες που έχουν φθάσει στα όριά τους.
  19. Εμπιστεύεται ή αποδέχεται κάποιον επειδή δηλώνει οπαδός της Παράταξης και όχι επειδή είναι κατάλληλος, ικανός ή ενάρετος.
  20. Θεωρεί, λανθασμένα, ότι γίνεται αντιληπτός όταν σκέπτεται αφαιρετικά, υπερβάλει οραματικά και σχεδιάζει προσωπικά, δράσεις, κινήσεις και προοπτικές.
  21. Δεν ένιωσε, στη ζύμωσή της, τη συνθήκη που διατηρεί τη Σπάρτη στην σημερινή της στάθμη γι’ αυτό και δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.
  22. Δεν έχει πείσει, φύσει και θέσει, ότι ήρθε για να μείνει.
  23. Δεν έχει το ύφος, τον τύπο, τον κώδικα, ούτε καν τη γλώσσα του σώματος, για να συνυπάρξει με υπάρχοντες συναδέλφους, υφισταμένους και προϊσταμένους του, μένοντας ουσιαστικά, αλλά άδικα, μόνος.
  24. Κατά την κάθοδό του δημιούργησε, όχι σκόπιμα, υψηλές προσδοκίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν επαληθευτεί.
  25. Τείνει να αποδειχθεί μια επιβολή κομματικής δύναμης που αναδιπλώθηκε…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις