ΣΠΑΡΤΗ. Ευχετήριο μήνυμα προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας για την μεγάλη κοσμοσωτήρια εορτή των Χριστουγέννων και την ανατολή του νέου έτους, απευθύνει ο Ποιμενάρχης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος:

«Οι Ευχές μας

Η μεγάλη κοσμοσωτήρια εορτή των Χριστουγέννων και η ανατολή του νέου έτους μου δίνουν την ωραία ευκαιρία της επικοινωνίας μαζί σας, προκειμένου με πολλή αγάπη να σας ευχηθώ να έχετε κάθε ευλογία παρά του Σαρκωθέντος Κυρίου μας.

Επίσης εύχομαι τα χρόνια σας να είναι Μαθουσάλια, η υπομονή σας ισόβια, η κρίση σας Σολομώντεια, η χαρά σας ανεξάντλητη και η αγάπη σας χωρίς όρια και όρους προς πάντες γιατί δεν είναι ξένοι ούτε εχθροί μας αλλά αδελφοί μας.

Ακόμη εύχομαι να έχετε υγεία για να αντέχετε, φωτισμό για να κρίνετε, σύνεση για να αποφασίζετε, τόλμη για να ομολογείτε και εσωτερική μαρτυρία για να στηρίζεσθε.»

  • Δεν θα πραγματοποιηθεί κι εφέτος, λόγω περιοριστικών μέτρων, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Άσυλο Ανιάτων:

«Τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας δυστυχώς δε μας επιτρέπουν και εφέτος να συναντηθούμε στο φιλόξενο Ίδρυμά μας, να ευχηθούμε από κοντά τα χρόνια πολλά στους αγαπημένους μας τροφίμους, να δώσουμε κουράγιο στους εργαζομένους και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως κάθε χρόνο.

Περιοριζόμαστε να σας ειπούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχετε προσφέρει μέχρι σήμερα στο Ίδρυμα, να σας ευχηθούμε, γραπτώς και με ολοκάρδια αγάπη, χρόνια πολλά για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και ευλογημένο τον νέο Χρόνο.

Ο Κύριός μας, που μας αγαπάει, γιατί είναι πατέρας μας, να μην επιτρέψει άλλη φορά τέτοια δοκιμασία στον τόπο μας και σ’ όλο τον κόσμο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις