ΠΑΤΡΑ. Η αγωνία κορυφώνεται. Μετά από τρεις αναβολές, μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο από την ημέρα που η ίδια βρέθηκε στο επίκεντρο και στην κορυφή της επικαιρότητας, η 34χρονη κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της, είναι έτοιμη να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της μικρής Ίριδας δυο χρόνια αργότερα, στην κούνια του σπιτιού της, στην Πάτρα.

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της

Μέσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε συνεχή επικοινωνία με τη μητέρα, την αδερφή και τον Αλέξη Κούγια που την εκπροσωπεί, έχει καταλήξει στους βασικούς πυλώνες της απολογίας της.

Θα επαναλάβει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση και ευθύνη με τους θανάτους των κοριτσιών της, ότι είναι μια αθώα που διασύρθηκε και προφυλακίστηκε άδικα, ότι το κοινό πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια και ότι έκανε τα πάντα για να βοηθήσει και να σώσει τα αγγελούδια της, όταν αυτά κινδύνευαν.

Κομβικό σημείο είναι το πόρισμα του περασμένου καλοκαιριού, που απέδωσε τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια. Μπορεί αυτό το πόρισμα να αμφισβητηθεί; Υπάρχει τρόπος να πείσει ο Αλέξης Κούγιας ότι η πελάτισσά του είναι αθώα;

Με νέα του ανακοίνωση, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει κωμικό το κοινό πόρισμα και ζητάει την εξέταση επιπλέον μαρτύρων, πριν την απολογία της πελάτισσάς του.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη για να κρίνει την τύχη της κας Σ.Π. θα έχει να διαλέξει μεταξύ των επισήμων ιατροδικαστικών εκθέσεων και πραγματογνωμοσυνών των κ.κ. Τσιόλα, Τσάκωνα, Δημακοπούλου, και των κ.κ. Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Τσαντίρη και της κωμικού επιστημονικού ιατροδικαστικού περιεχομένου των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα».

Ήδη ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης έχει κάνει αγωγή στον Αλέξη Κούγια για τους ισχυρισμούς του και οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες.

Ο γνωστός ποινικολόγος έχει προαναγγείλει εκπλήξεις. Ζητάει τώρα πριν απολογηθεί η 34χρονη να κληθούν να καταθέσουν η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.

Όπως αναφέρει στην πρωινή του ανακοίνωση, τρεις ιατροδικαστές που υπέδειξε και κατέθεσαν το τελευταίο διάστημα για πρώτη φορά, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 34χρονης.

«Απεδείχθη, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, ότι οι τακτικές ιατροδικαστές Αθηνών και Πατρών, κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και ο τακτικός ιατροδικαστής Πειραιώς, κος Τσαντίρης δικαιώνονται για τις πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες είχαν εκδώσει όπου διέγνωσαν θανάτους των δύο αειμνήστων κοριτσιών από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια».

Τα όσα θα ακολουθήσουν περιμένουν με έντονο ενδιαφέρον και τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που όλους αυτούς τους μήνες έκαναν αναλύσεις και εκτιμήσεις.

Η Μαλένα πέθανε τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο της λευχαιμίας και πέθανε μια μέρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν ικανοποιημένοι να της δώσουν εξιτήριο.

Οι ιατροδικαστές που επαναξιολόγησαν τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα τα ευρήματα ήταν συμβατά με θάνατο από ασφυξία, με την 34χρονη να κατηγορείται πως ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα στη ζωή της κόρης της μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν.

Η μικρή Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Μέσα στο σπίτι, εκείνο το τελευταίο βράδυ στη σύντομη ζωή του βρέφους, βρισκόταν η μητέρα, η αδερφή της και η 8χρονη Τζωρτζίνα που τότε ήταν υγιέστατη.

Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου. Όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία.

Στο αδικοχαμένο βρέφος έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, ενώ αντίστοιχα, οι ιστολογικές εξετάσεις ανέδειξαν εξαγγειώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ένα εύρημα που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία.

Η ώρα της απολογίας για την 34χρονη βρίσκεται προ των πυλών και το απόλυτο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα που συντάραξε τη χώρα, επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις