ΓΥΘΕΙΟ. Η κάμερα του notospress βρέθηκε στο Γύθειο για να καταγράψει τα έργα ανάπλασης που θα αλλάξουν την μορφή και τη λειτουργία του. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γεωργία Λυροφώνη παρουσιάζει ένα σύνολο έργων ύψους 20 εκ.€ που ήδη εκτελούνται σε όλο τον δήμο. Θυμίζουμε ότι ο δήμος Ανατολικής Μάνης είναι ένα μικρός δήμος που φαίνεται να πετυχαίνει πολλά.

Αυτή τη στιγμή στον δήμο Ανατολικής Μάνης για το έτος 2023 εκτελούνται ήδη έργα προϋπολογισμού 20 εκ.€.

Συγκεκριμένα στο Γύθειο τα έργα που εκτελούνται είναι ύψους 7 εκ.€ και αναμένεται να αλλάξουν την όψη και τη λειτουργία της πόλης.

Στρώνεται με μάρμαρο Μάνης η χερσαία ζώνη στο λιμάνι Γυθείου από τη νήσο Κρανάη έως την είσοδο του Λιμανιού. Στο ίδιο τμήμα γίνεται αντικατάσταση της ασφάλτου με κυβόλιθους.

Το Πνευματικό Κέντρο Αγίας Τριάδος παραχωρήθηκε στον δήμο για ανακαίνιση του και θα γίνει προμήθεια όλου του εξοπλισμού.

Γίνεται έργο ανάπλασης οικισμούς Γυθείου (πλην της οδού Ερμού) το οποίο περιλαμβάνει κυριολεκτικά όλο το Γύθειο κι έχει ήδη ξεκινήσει από την περιοχή του συνοικισμού. Αντικατάσταση της ασφάλτου από κυβόλιθους και μάρμαρα.

Στο νέο γήπεδο του Γυθείου κατασκευάζεται μια ακόμα κερκίδα με αποθηκευτικούς χώρους και ηλεκτροφωτισμός του αγωνιστικού χώρου.

Στο Μαυροβούνι εκτελείται ο Βιολογικός που θα συνδεθεί με τον Κεντρικό Βιολογικό της πόλης. Βιολογικός γίνεται και σε Λιμένι και Γερολιμένα. Γίνεται επίσης η ανάπλαση της Αρεόπολης, Ψύξη Θέρμανση στο Κλειστό Αρεόπολης, ανάπλαση Γερολιμένα, ανάπλαση Οιτύλου, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κότρωνα, προχωρά το έργο χάραξης δρόμου στο Φλομοχώρι και θα γίνει η αντικατάταση όλου του δικτύου ύδρευσης από τις πηγές της Αγίας Μαρίνας έως το φρεάτιο της Καρυούπολης.

Όλα τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εκ των συμβάσεων και των προθεσμιών έως τον Οκτώβριο του 2023.

Όραμα του Πέτρου Ανδρεάκου και της δημοτικής αρχής είναι το Γύθειο να είναι μια απολύτως φιλική πόλη για την οποία θα αισθάνονται υπερήφανοι οι δημότες κι ευχάριστα οι επισκέπτες.

Με το σύνολο των έργων σε όλο τον δήμο Ανατολικής Μάνης ο επισκέπτης θα χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα για να περιηγηθεί και να γνωρίσει τον δήμο. Η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου γίνεται με τη βοήθεια των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας και όλων των υπηρεσιών του δήμου.

Αναλυτικές πληροφορίες στη συνέντευξη της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γεωργίας Λυροφώνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις