ΣΚΑΛΑ. Στην υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου Ευρώτα, προχώρησαν ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

  • Οδικό δίκτυο – Νέος τάπητας στο βοηθητικό γήπεδο Σκάλας

Ειδικότερα, είχαμε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ύψους περίπου 200.000 € για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Κροκεών-Λαγίου και μια προγραμματική σύμβαση ύψους επίσης 200.000 € για τη δημιουργία νέου τάπητα στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σκάλας.

Ο Δήμος Βέρδος χαρακτήρισε την υπογραφή των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων ως «απαρχή μιας αγαστής συνεργασίας», προαναγγέλλοντας την υπογραφή και νέων συμβάσεων με την Περιφέρεια εντός του 2023.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τους Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεταφορών – Υποδομών Νίκωνα Τζινιέρη και Θεόδωρο Βερούτη, για τη συμβολή τους στην υπογραφή των δύο προγραμματικών συμβάσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στις μεταφορές της Νότιας Λακωνίας:

«Πρόκειται για ένα έργο 4,5 εκατ. € που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων (…) Η εν λόγω γέφυρα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις σε όλη τη Νότιο Λακωνία και η υφιστάμενη γέφυρα, μπορεί από άποψη στατικότητας να μην εμπνέει ανησυχία, ωστόσο στις περιόδους αιχμής δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα..».

Αναφερόμενος, τέλος, στην κατασκευή εργοστασίου απορριμμάτων στο Δήμο Ευρώτα, υπενθύμισε ότι εξαρχής ήταν θετικός ως προς το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Δεν μπορούμε εν έτει 2022 να θάβουμε τα απορρίμματα. (…) Εδώ μιλάμε για μια σωστή διαχείριση. Οι ανησυχίες μας αφορούν στο να μην υπάρχει καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση. Γι’ αυτό και ως Δημοτική Αρχή έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε να βγει η απόφαση».

Ζήτησε, μάλιστα, από τον Περιφερειάρχη να μεριμνήσει ώστε το προσωπικό που θα επανδρώσει το εργοστάσιο να προέρχεται από την περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι «…η Περιφέρεια και η Λακωνία χρωστούν στο Δήμο Ευρώτα, διότι στην περιοχή του θα γίνει το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Λακωνίας», και «…εγώ από τη θέση αυτή υπόσχομαι ότι δεν θα υπάρχει –και το λέω με κατηγορηματικό τρόπο- οποιαδήποτε περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λειτουργία του εργοστασίου, το οποίο θα παραδοθεί στις αρχές του Ιουνίου για τους Λάκωνες και μόνο».

Και πρόσθεσε:

«Προφανώς καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες, που δεν έχουν βάση, γιατί θα φροντίσουμε να υπάρχει μια εκπροσώπηση και από την περιοχή και να το διαπιστώνει αυτό, και στο πρόσωπο του Δημάρχου θέλω να πω, να εκφράσω ευχαριστίες γιατί προφανώς ενδιαφέρεται για την περιοχή του, προφανέστατα κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει και τις προσπάθειες που έχει κάνει, έστω κι αν είναι αντίθετες με την όλη πολιτική της Περιφέρειας, είναι προσπάθειες που γίνονται με ευγένεια και με σεβασμό στους νόμους και στα πλαίσια του κράτους Δικαίου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις