ΣΠΑΡΤΗ. Με ανακοίνωση του Τμήματος Καθαριότητας Δήμου Σπάρτης, που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κανακάκος, δίνονται οδηγίες προς τους δημότες για την «…αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων της καθαριότητας του Δήμου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας»:

«Ο Δήμος Σπάρτης καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης και να συμβάλουν στην αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων της καθαριότητας του Δήμου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

  • Κατεβάζουμε τα απορρίμματα μέσα σε σακούλες καλά δεμένες, τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου. Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους κι όχι έξω από αυτούς, φροντίζοντας αυτοί να παραμένουν κλειστοί.
  • Δεν ρίχνουμε μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους κάδους απορριμμάτων. Τα υλικά αυτά, προκαλούν ζημιές στα απορριμματοφόρα οχήματα.
  • Δεν αποθέτουμε μπάζα, ογκώδη αντικείμενα (τραπέζια, πολυθρόνες στρώματα κλπ) και προϊόντα κλαδεμάτων έξω από τις αυλές μας, στα πεζοδρόμια του Δήμου, στους δρόμους και εν γένει στους δημόσιους –κοινόχρηστους χώρους. Ενημερώνουμε προηγουμένως το Τμήμα Καθαριότητας (τηλ.: 2731023241, 2731089300), για συνεννόηση και προγραμματισμό αποκομιδής.
  • Τα ποώδη πράσινα (υπολείμματα κοπής χλοοτάπητα, φύλλα ξερά, άνθη κλπ), τα συλλέγουμε πάντα σε σακούλες. Τα ξυλώδη πράσινα (υπολείμματα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαδιά κλπ), τα συσκευάζουμε σε ελαφρά δέματα δεμένα με ανθεκτικό σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους.
  • Δεν ρίχνουμε σε καμία περίπτωση στάχτη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων. Πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα πληρώματα, τα οχήματα και τον δημοτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης, η μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω επιφέρει πρόστιμα στους παραβάτες.

Ας διευκολύνουμε την εργασία των εργαζομένων της Καθαριότητας που φροντίζουν καθημερινά ώστε να γίνεται κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις