ΣΠΑΡΤΗ. Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στη φρικιαστική υπόθεση σύμφωνα με την οποία γνωστός εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σπάρτη, 61χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι ασελγούσε στη 12χρονη κόρη του, με την κ. Κεραμέως να ενημερώνει ότι άμεσα έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του.

«Σχετικά με το περιστατικό της σύλληψης και άσκησης δίωξης κατά στελέχους εκπαίδευσης που κατηγορείται ότι διέπραξε γενετήσιες πράξεις με θύμα την ανήλικη κόρη του, κίνησα τη διαδικασία έκδοσης πράξης θέσης σε αργία από τα καθήκοντά του», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ευρύτατα γνωστό εκπαιδευτικό και μάλιστα βαθμοφόρο στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση της Λακωνίας. Είναι το δεύτερο περιστατικό με εκπαιδευτικό μέσα στο 2021 αφού είχε προηγηθεί εκείνο με τον γνωστό επίσης δάσκαλο και παρουσιαστή τηλεόρασης Θεόδωρο Σερεμετάκη ο οποίος διακινούσε υλικό και εκβίαζε τα υποψήφια θύματά του.

Στη νέα περίπτωση έχουμε να κάνουμε με υψηλόβαθμο στέλεχος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε που συνελήφθη με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος της 12χρονης κόρης του στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί έδωσε κατάθεση σε παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και μέσα από αυτήν προέκυψε ότι ο 61χρονος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του παιδιού από το 2017. Aυτό σημαίνει ότι το παιδί είχε υποστεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του πατέρα από την ηλικία των 7 ετών. Ο 61χρονος είναι διαζευγμένος (η μητέρα είναι και αυτή εκπαιδευτικός) και με προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου έπαιρνε το παιδί για συγκεκριμένες ημέρες. Την περίοδο των γιορτών η 12χρονη έμενε μαζί του.

Ο εκπαιδευτικός έκανε βόλτα με το παιδί του την περασμένη Παρασκευή στην Καλαμάτα όταν έγινε αντιληπτός από μία γυναίκα την ώρα που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη του.

Η γυναίκα άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία, που συνέλαβε τον 61χρονο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις