ΜΕΤΣΟΒΟ. Η 21χρονη Πένυ πήγε με την οικογένειά της, στο Μέτσοβο για να αλλάξει χρόνο και τα όσα έζησε δεν πρόκειται να τα ξεχάσει ποτέ. Το 2023 ήρθε με βροχή από βεγγαλικά. Ορισμένα όμως δεν πήραν ύψος και έτσι έσκασαν ανάμεσα στον κόσμο. Η ίδια και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν. Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο. Όπως λέει η νεαρή κοπέλα, το γεγονός πως βρίσκεται στη ζωή, οφείλεται στο ότι στην κεντρική πλατεία της περιοχής υπήρχαν γιατροί που της έκαναν μαλάξεις.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από βεγγαλικά στο Μέτσοβο παραμονή Πρωτοχρονιάς μεταξύ των οποίων και η 21χρονη Πένυ Λαϊνιώτη. Μερικά πυροτεχνήματα δεν πήραν ύψος και έσκασαν μέσα στον κόσμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις γυναίκες.

Από το σοκ η 21χρονη έχασε τις αισθήσεις της. Γιατροί που βρίσκονταν στην περιοχή κατάφεραν να την επαναφέρουν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου. «Μπορώ να πω ότι αυτό που συνέβη στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου είναι κάτι πρωτόγνωρο. Φυσικά και υπήρχε η αναστάτωση. Έπαθα ένα ισχυρό σοκ» λέει στην ΕΡΤ η 21χρονη.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα με το που άλλαξε ο χρόνος. Γυρνάω να φιλήσω τους συγγενείς μου, τους γονείς μου και ξαφνικά σκάει στο πόδι μου το βεγγαλικό. Χάνω την ακοή μου στιγμιαία και μετά τις αισθήσεις μου. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Από ό,τι μου είπαν ήμουν αναίσθητη για 10 λεπτά. Ήρθαν αμέσως πανικόβλητοι όλοι να δουν τι συνέβη και μέσα στο πλήθος που έτρεξε προς το μέρος μας, ήμουν τυχερή γιατί ήταν εκεί οι γιατροί οι οποίοι ήταν εδώ πέρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις και μια παιδίατρος συγκεκριμένα με μαλάξεις με επανέφερε, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να με μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας. Δεν είχα σφυγμούς, δυστυχώς ήταν τόσο ισχυρό το σοκ».

«Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εμείς ερχόμαστε αρκετά χρόνια εδώ στο Μέτσοβο την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό το πράγμα. Τα βεγγαλικά φεύγουν κάθε χρόνο από ένα λόφο που είναι πάνω από την πλατεία.

Αντί να πηγαίνουν στον ουρανό, γιατί πάνε πολύ ψηλά αυτά και ανοίγουν σαν βεντάλια, σαν ομπρέλα, χτυπούσαν με δύναμη στον κόσμο που ήταν πάνω από 500 άτομα. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Ήταν παιδιά, ήταν γονείς με παιδιά στην αγκαλιά τους, επικρατούσε ένας πανικός» λέει ο πατέρας της 21χρονης Γιάννης Λαϊνιώτης. «Εμείς νομίζαμε ότι το παιδί μας “έφυγε”» εξομολογείται.

Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις και προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι είναι αυτοί που έριξαν τα βεγγαλικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις