ΠΑΤΡΑ. Με ψήφισμά της η δημοτική Παράταξη «Ώρα Πατρών» καλεί τόσο τον δήμαρχο Πελετίδη όσο και τον πρόεδρο Μελά να αποκαταστήσουν την νομιμότητα στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Γ. Ρώρος αναφέρει:

«Έναν τετριμμένο προϋπολογισμό κατέθεσε η δημοτική αρχή Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν δημιουργεί προοπτική και ανάπτυξη στην πόλη.

Ο πολίτης αντιμετωπίζει καθημερινά ένα αντιδημοκρατικό, γραφειοκρατικό, πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο όπου απουσιάζουν οι θεσμοί ουσιαστικής συμμετοχής.

Έχει παρατήσει η δημοτική αρχή στην τύχη τους τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση, τα τέλη διαφήμισης, τέλη από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, χρήματα τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των λαϊκών συνοικιών.

Παράλληλα, από τις αστοχίες της δημοτικής αρχής Πελετίδη οι Πατρινοί καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 2.500.000 για τον ΑΣΟ, επιβαρύνονται με την την επαναδημοπράτηση ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου, ενώ το αποκορύφωμα είναι τα ξεχασμένα ενοίκια που δεν εισέπραξαν από συγκεκριμένη επιχείρηση για μια πενταετία. Ακόμα και τα επικαλούμενα έργα, είτε μικρά είτε μεγάλα, καθυστερούν χαρακτηριστικά ενώ κάποια φαίνεται ότι αντί να βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, τη δυσχεραίνουν, όπως ο περίφημος "ποδηλατόδρομος".

Η Ωρα Πατρών καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ασκώντας κριτική στη μίζερη πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης πού βρίσκεται σε αποδρομή.

Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για ψήφισμα αποδοκιμασίας του περιστατικού που έγινε με θύμα Ρόμα με ειδικές ανάγκες, παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Τέλος η Ώρα Πατρών κατέθεσε ψήφισμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές τις διατάξεις Θεοδωρικάκου- Βορίδη.

Κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην υπεκφεύγει και πρώτη να δώσει το παράδειγμα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατική νομιμότητα.

Σε όλη την Ελλάδα η Λαϊκή συσπείρωση συμφωνεί με αυτή την πρόταση στα δημοτικά συμβούλια εδώ στην Πάτρα που έχει την διακυβέρνηση δεν την εφαρμόζει.

Έτσι για άλλη μία φορά ενώ έδωσε όρκους για την απλή αναλογική έχυσε κροκοδείλια δάκρυα και δεν ψήφισε την πρόταση μας κρυπτόμενη πίσω από την αποχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο πολιτικός φορέας της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ΚΚΕ, όταν έθεσε προς ψηφοφορία το θέμα της απλής αναλογικής η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ΠΑΡΩΝ!!! Πλήρης αναντιστοιχία λόγων και έργων...»

Το Ψήφισμα

Αξιότιμο κ. Δήμαρχο Πελετίδη Κωνσταντίνο

& Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μελά Παναγιώτη

«Αποκατάσταση της νομιμότητας στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής».

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων, και σας έχουμε κάνει ήδη γνωστό ότι δε συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, σας καλούμε να μην προχωρείτε στη λήψη αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύνθεση πάσχουν και υπάρχει ορατός κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγών, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επανασύσταση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα των Επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας καλούμε να επιδείξετε δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να εισάγεται τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή η σύνθεση των Επιτροπών να γίνει με το σύστημα που προέβλεπε ο ν. Κλεισθένη με απλή αναλογική.

Ας είμαστε εμείς ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που θα δώσει το παράδειγμα.

Για την Ώρα Πατρών

Ο επικεφαλής

Ρώρος Γιώργος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις