ΣΠΑΡΤΗ. Είναι φυσικό να αναταράσσεται ακαριαία η κοινή γνώμη στην είδηση σύλληψης εκπαιδευτικού με την κατηγορία ασέλγειας στην 12χρονη κόρη του. Ακόμα πιο έντονα γίνονται τα πράγματα όταν η υπουργός Παιδείας σπεύδει να τον θέσει σε αργία αλλά και όταν κεντρικά ΜΜΕ μεταφέρουν εκτιμήσεις της έκθεσης της παιδοψυχολόγου της Αστυνομίας. Ο φερόμενος ως κατηγορούμενος με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, που συνεκτίμησαν όσα στοιχεία είχαν στη διάθεσή τους, αφέθηκε ελεύθερος.

Το εύλογο ενδιαφέρον των ΜΜΕ προκύπτει από την ανησυχία της κοινής γνώμης λόγω της ιδιότητας του 61χρονου αλλά κι εξ αιτίας μιας αλυσίδας γεγονότων κι εξελίξεων.

Από ένα μεγάλο αριθμό δημοσιευμάτων που έγιναν σε κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά ΜΜΕ ξεχωρίζουμε και μεταφέρουμε, εν τέλει, αυτό του Λακωνικού Τύπου:

«Τέλος στην περιπέτεια του 61χρονου εκπαιδευτικού της Λακωνίας, που βρισκόταν υπό κράτηση στην Καλαμάτα με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος της 12χρονης κόρης του, έδωσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 2/1 οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Η υπόθεση σύλληψης του στελέχους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το βράδυ της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου 2022, έγινε ευρύτατα γνωστή την επόμενη ημέρα, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακραίες κατηγορίες και καταστάσεις. Μάλιστα, οι αναφορές οδήγησαν και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να θέσει άμεσα τον εκπαιδευτικό σε αργία.

Όπως εξελίχθηκε, τελικά, η «είδηση» δεν ήταν παρά ένα φιάσκο για τα ΜΜΕ και μία περίπτωση απίστευτης ταλαιπωρίας και διαπόμπευσης για τον 61χρονο εκπαιδευτικό.

Η αλληλουχία των γεγονότων

Ο 61χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του και διαμένει πλέον στην Καλαμάτα, είχε παραλάβει την κόρη του ώστε να περάσουν μαζί μέρος των εορταστικών διακοπών. Στο πλαίσιο αυτό, πατέρας και κόρη κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Παρασκευής (30/12) στο εμπορικό κέντρο της πόλης για αγορές.

Η αλλόκοτη υπόθεση, που αναστάτωσε το πανελλήνιο και την τοπική κοινωνία της Σπάρτης, ξεκίνησε όταν σε ένα από τα καταστήματα που επισκέφθηκαν, μια από τις πελάτισσες θεώρησε τις κινήσεις τού άνδρα προς την ανήλικη ανάρμοστες και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η ίδια, στην καταγγελία της, έκανε λόγο για θώπευση και μάλιστα σε δημόσιο χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν οι άνδρες της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Μεσσηνίας, οι οποίοι εντόπισαν τον 61χρονο κι αρχικά του ζήτησαν να τους επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Καθώς δεν έφερε το εν λόγω έγγραφο, οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας μαζί με την ανήλικη κόρη του. Έτσι κι έγινε, όμως όταν αφίχθησαν στην υπηρεσία, οι ένστολοι ενημέρωσαν τον εκπαιδευτικό για την καταγγελία που είχε υποβληθεί εις βάρος του, ενώ εμπιστεύτηκαν άμεσα το 12χρονο κορίτσι σε ειδική παιδοψυχολόγο.

Από τις Αρχές ειδοποιήθηκε και η μητέρα της ανήλικης, η οποία έσπευσε προκειμένου να λάβει γνώση των γεγονότων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», στην κατάθεσή της η μητέρα ανέφερε πως η κόρη της δεν της είχε εκμυστηρευτεί οτιδήποτε μεμπτό κατά τις συναναστροφές με τον πατέρα της, ούτε είχε υποπέσει στην αντίληψή της κάποια περίεργη συμπεριφορά εκ μέρους του πρώην συζύγου της. Μάλιστα, αυτό που υποστήριξε και στην κατάθεσή της είναι πως, δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι ο πατέρας της μικρής θα ήταν ικανός να διαπράξει τις κατηγορίες που του αποδίδονταν.

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να παραμείνει στα κρατητήρια για τρία βράδια.

Σε αργία με απόφαση Κεραμέως

Οι εξελίξεις επί των γεγονότων ήταν ραγδαίες, καθώς μόλις η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, έλαβε γνώση για το περιστατικό, με ανακοίνωσή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε σε αργία από τα καθήκοντά του τον εκπαιδευτικό.

Λεπτομερώς, η κ. Κεραμέως ανέφερε στην ανάρτησή της: «Σχετικά με το περιστατικό της σύλληψης και άσκησης δίωξης κατά στελέχους εκπαίδευσης που κατηγορείται ότι διέπραξε γενετήσιες πράξεις με θύμα την ανήλικη κόρη του, κίνησα τη διαδικασία έκδοσης πράξης θέσης σε αργία από τα καθήκοντά του».

Ομόφωνα ελεύθερος

Ο 61χρονος, το πρωί του Σαββάτου 31/12 πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Καλαμάτας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου όταν και βρέθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας. Μετά από πολύωρη απολογία, Εισαγγελέας και Ανακρίτρια, αφού έλαβαν υπόψη όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους (γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, υλικό από κάμερες και καταθέσεις), ομόφωνα αποφάσισαν ο 61χρονος να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς όρους.

Το ανωτέρω αποτέλεσμα και η παντελής απουσία στοιχείων που να εδραιώνουν την κατηγορία -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «ΛΤ»-, δείχνουν ότι ένας πατέρας και μία κόρη υπέστησαν έναν άνευ όρων ηθικό διασυρμό και όχι μόνο. Όχι από την Αστυνομία που έπραξε ως όφειλε, αλλά από την κακώς εννοούμενη δημοσιογραφία και το «ανθρωποφάγο» διαδίκτυο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις