ΣΠΑΡΤΗ. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στοίχισε στον Δήμο Σπάρτης περίπου 90.000€

Από αυτά οι 60.000€ περίπου «έπεσαν» στον στολισμό και οι 30.000€ στις εκδηλώσεις, τα event και τα stage του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού.

Οι 60.000€ που διέθεσε ο δήμος Σπάρτης για τον στολισμό αφορούν σε φώτα και στολίδια εκτός από αυτά που τοποθέτησαν οι επαγγελματίες του Δήμου Σπάρτης σε νεραντζιές, δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες. Αν έλειπαν οι παρεμβάσεις των επαγγελματιών, που πλήρωσαν από την τσέπη τους τον extra στολισμό, σίγουρα τα Χριστούγεννα στον Δήμο Σπάρτης δεν θα ήταν τόσο φωτεινά. Φυσικά στις 60.000€ δεν συμπεριλαμβάνονται και τα στολίδια από άλλες χρονιές, όπως αυτά σε Παλαιολόγου και Λεωνίδου.

Με τις 60.000€ λοιπόν ο Δήμος στόλισε πόλη και χωριά (50% - 50%).

Κατά την εκτίμησή μας με τόσα χρήματα που διέθεσε και με όλα όσα είχε ήδη και πρόσφεραν οι επαγγελματίες, ο Δήμος απέτυχε.

Ο δήμος Σπάρτης απάντησε σε δημοσίευμα του notospress ως εξής:

«Αναφορικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας NOTOS PRESS με τίτλο «Είναι αλήθεια;» σχετικά με το κόστος του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου της Σπάρτης, σας ενημερώνουμε ότι η δαπάνη για τον στολισμό της πόλης της Σπάρτης ανήλθε σε 30.000€ + ΦΠΑ 24%.

Όσον αφορά δε τα υποτιμητικά σχόλια για την αισθητική και την ποιότητα του διακόσμου αυτά αποτελούν προσωπική άποψη του συντάκτη καθώς από τα εκατοντάδες από τα επαινετικά σχόλια που εισπράξαμε, μάλλον η πραγματικότητα είναι άλλη αφού ο φετινός Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θεωρήθηκε κατά γενική ομολογία ως ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών!

Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας!

Και πάλι Καλή Χρονιά σε όλους!»

Δυστυχώς το αποτέλεσμα του Δήμου δεν ήταν το αναμενόμενο για 90.000€. Σε ότι δε αφορά στον στολισμό πρέπει να υπολογίσουμε ότι διέθεσε, με 3 προμήθειες 60.000€ και πάλι χρειάστηκε η κινητοποίηση των επαγγελματιών.

Δεν είχε, γούστο, στυλ, κεντρική ιδέα, φινέτσα… Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτή με ατμόσφαιρα, με μηνύματα και με ιδέες διάχυτες στον δημόσιο χώρο.

Ο Δήμος Σπάρτης παρόλο που είχε υλικό από προηγούμενα έτη, διέθεσε 60.000€ μόνον φέτος, ενίσχυση την εικόνα με ακόμα 30.000€ με τις εκδηλώσεις, τα φώτα και τον ήχο των εκδηλώσεων του Νομικού Προσώπου αλλά δεν πέτυχε τον σκοπό του.

Φωτεινές πινακίδες που θύμιζαν το 1967, ασύνδετες με τον άλλο διάκοσμο. Φωτεινά δέματα δώρων όμοια με αυτά που φανταζόταν ο Στυλιανός Πατακός. Τα δένδρα είχαν για στολίδια κρεμασμένα χάρτινες εκτυπώσεις δώρων. Ότι νάναι, όπου νάναι, όπως νάναι. Στις κολώνες αφαίρεσαν τα μισά παλιά στολίδια για να φθάσουν… ( Λεωνίδου, κ.λ.π.).

Και πέρα από τον στολισμό. Ένα τρενάκι της κακιάς ώρας στην κεντρική πλατεία για λίγες ημέρες, και συγκεκριμένες ηλικίες πολύ μικρών παιδιών, ούτε σκέψη για καρουσέλ και για παγοδρόμιο, μία συναυλία τόσο πρωτότυπη που άναψε δύο φορές τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Κύριοι στον Δήμο Σπάρτης, αυτός δεν είναι στολισμός ιστορικής πρωτεύουσας με πολλούς εφήβους και με επισκέπτες που έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο.

Κύριοι στον Δήμο Σπάρτης αυτό το συνονθύλευμα φωτιστικών δεν λέγεται μελέτη στολισμού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Κύριοι στον Δήμο Σπάρτης αγνοείτε απόλυτα τη σημασία που έχει ο δήμος να οδηγεί τις εξελίξεις, να ανοίγει δρόμους, να γονιμοποιεί ιδέες, να αναβαθμίζει την αισθητική, να ομορφαίνει τη ζωή των δημοτών του.

Κύριοι και Κυρίες στον Δήμο Σπάρτης ξοδέψατε φέτος 90.000€ για στολισμό και εκδηλώσεις, έχοντας υλικό και από άλλα χρόνια και έχοντας για πρώτη φορά την παρέμβαση των επαγγελματιών (γιατί άραγε έβαλαν πλάτη;) και σχεδόν αποτύχατε.

Οι δημότες μπορεί να είδαν περισσότερο φώς (σε εποχές που η ΔΕΗ είναι ακριβή) αλλά ο στολισμός εν γένει ήταν άστοχος, άσχετος, ασύνδετος και άσχημος…

Αν δεν το αντιλαμβάνεσθε τότε αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για το μέλλον του δήμου.

Σε ότι αφορά στο δημοσίευμα του notospress για 70.000 τελικά είναι 60.000€ (10.000€ λιγότερα) και όχι μόνον 30.000€ όπως θέλετε να μας παραπλανήσετε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι δαπάνες αφορούν σε υλικό που θα μείνει στις αποθήκες του Δήμου και για άλλες χρονιές… Ή μήπως λανθασμένα το πιστεύουμε;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις