ΣΠΑΡΤΗ. Οι 700 φοιτητές της Σπάρτης δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για το μέλλον τόσο το δικό τους στην πόλη όσο και γενικά της Ακαδημαϊκή Κοινότητας στη Σπάρτη. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για σπουδές και τα προβλήματα στη σίτιση και στη στέγαση αποθαρρύνουν τους φοιτητές και στραγγαλίζουν τις σπουδές και τα όνειρά τους.

Αυτός είναι ο λόγος που έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για την περικοπή πόρων στη σίτιση των φοιτητών.

Δεν έδειξαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητούσαν ρητή στήριξη των διεκδικήσεών τους και αντ’ αυτού τους ζητήθηκε να προσκομίσουν ακριβή στοιχεία μείωσης των δικαιούχων σίτισης και τεκμηρίωση της διεκδίκησης τους. Από το Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε η δέσμευση ότι το θέμα θα προωθηθεί στο Υπουργείο, με διαπαραταξιακή επιτροπή και συμμετοχή φοιτητών ενώ θα γίνει διερεύνηση για επιδότηση επιχειρήσεων εστίασης προκειμένου οι φοιτητές να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Οι φοιτητές ανησυχούν για την καθυστέρηση στην κινητοποίηση.

Μιλώντας στην κάμερα του notospress οι φοιτητές αναφέρθηκαν σε αρκετά ζητήματα που τους απασχολούν όπως η σίτιση, η στέγαση, η αύξηση ενοικίων, οι συγκοινωνίες και η διαφαινόμενη προοπτική συρρίκνωσης των Σχολών και των Τμημάτων στη Σπάρτη. Μάλιστα στέλνουν μήνυμα τόσο στους επαγγελματίες της πόλης όσο και στους πολίτες να στηρίξουν την φοιτητική κοινότητα.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξ΄που άλλων αναφέρουν:

«Τη Δευτέρα 9 Γενάρη δημοσιεύτηκαν νέες λίστες σίτισης που βγάζουν εκτός της δωρεάν σίτισης πολλούς φοιτητές από τα Τμήματά μας. Φτάσαμε στο σημείο από τους 700 περίπου φοιτητές στη Σπάρτη, να σιτίζονται δωρεάν μόνο οι 282 (!) 84 στη Φυσικοθεραπεία, 51 στο ΤΟΔΑ, 147 στα Ψηφιακά. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της Πρυτανείας, έρχεται τη στιγμή μάλιστα που ξεκινά και η εξεταστική περίοδος, που είναι περισσότερο από αναγκαίο να έχουμε λυμένο το θέμα του φαγητού! Το τραγικό, όμως, της υπόθεσης, είναι πως όχι απλά έκοψαν φοιτητές από το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, αλλά διαμόρφωσαν και λίστες επιλαχόντων δηλαδή των “εν δυνάμει δικαιούχων” που θα πρέπει να περιμένουν να “κοπούν” άλλοι συμφοιτητές μας για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό!!!!

Και όλα αυτά την ώρα που η κατάσταση στα σπίτια μας είναι ήδη δύσκολη. Ποιος φοιτητής δε μετρά και το τελευταίο ευρώ για να ζυγίσει το αν θα φάει ή αν θα έχει θέρμανση στο σπίτι; Ποιος φοιτητής δε σκέφτεται ότι πρέπει να τελειώνει με τις σπουδές του γιατί δεν μπορούν οι γονείς του άλλο να πληρώνουν; Και πόσοι ακόμη φοιτητές ήδη δουλεύουμε στην πόλη της Σπάρτης για να μπορέσουμε να σπουδάζουμε. Ποιος φοιτητής δεν ξέρει ότι για να βγει το νοίκι, εξετάζει το αν θα αθληθεί, θα ασχοληθεί με την τέχνη, ή και ότι θα πρέπει να υπολογίζει και τις εξόδους του; Είμαστε σε ένα Πανεπιστήμιο που δεν έχει ούτε μία εστία για τους φοιτητές στην πόλη της Σπάρτης (μόλις 232 κλίνες σε όλο το ΠΑ.ΠΕΛ.!)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις