ΣΠΑΡΤΗ. Κραυγή αγωνίας, κραυγή απόγνωσης από φοιτήτριες και φοιτητές των Τμημάτων Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), Φυσικοθεραπείας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με τις νέες λίστες σίτισης που απεργάστηκε το υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα (9/1), βγαίνει εκτός δωρεάν σίτισης η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών της Σπάρτης.

  • Έτσι, από τους 700 περίπου φοιτητές στη Σπάρτη, θα σιτίζονται δωρεάν 282 μόνο!

Η «απαράδεκτη αυτή απόφαση της Πρυτανείας», μάλιστα τίθεται σε ισχύ «…τη στιγμή που ξεκινά και η εξεταστική περίοδος», και εν μέσω έξαρσης της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους!

Φοιτήτριες και φοιτητές θα προχωρήσουν σε,

  • παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης τη Δευτέρα (16/1 19:00) καλώντας τη Δημοτική Αρχή σε στήριξη («Ραντεβού στις 18:45 πλατεία, στο μνημείο») και,
  • συμβολική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (17/1, 14:00) έξω από τη λέσχη σίτισης

Η ανακοίνωση των φοιτητών

«Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Τη Δευτέρα 9 Γενάρη δημοσιεύτηκαν νέες λίστες σίτισης που βγάζουν εκτός της δωρεάν σίτισης πολλούς φοιτητές από τα Τμήματά μας. Φτάσαμε στο σημείο από τους 700 περίπου φοιτητές στη Σπάρτη, να σιτίζονται δωρεάν μόνο οι 282 (!) 84 στη Φυσικοθεραπεία, 51 στο ΤΟΔΑ, 147 στα Ψηφιακά. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της Πρυτανείας, έρχεται τη στιγμή μάλιστα που ξεκινά και η εξεταστική περίοδος, που είναι περισσότερο από αναγκαίο να έχουμε λυμένο το θέμα του φαγητού! Το τραγικό, όμως, της υπόθεσης, είναι πως όχι απλά έκοψαν φοιτητές από το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, αλλά διαμόρφωσαν και λίστες επιλαχόντων δηλαδή των “εν δυνάμει δικαιούχων” που θα πρέπει να περιμένουν να “κοπούν” άλλοι συμφοιτητές μας για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό!!!!

  • Και όλα αυτά την ώρα που η κατάσταση στα σπίτια μας είναι ήδη δύσκολη. Ποιος φοιτητής δε μετρά και το τελευταίο ευρώ για να ζυγίσει το αν θα φάει ή αν θα έχει θέρμανση στο σπίτι; Ποιος φοιτητής δε σκέφτεται ότι πρέπει να τελειώνει με τις σπουδές του γιατί δεν μπορούν οι γονείς του άλλο να πληρώνουν; Και πόσοι ακόμη φοιτητές ήδη δουλεύουμε στην πόλη της Σπάρτης για να μπορέσουμε να σπουδάζουμε. Ποιος φοιτητής δεν ξέρει ότι για να βγει το νοίκι, εξετάζει το αν θα αθληθεί, θα ασχοληθεί με την τέχνη, ή και ότι θα πρέπει να υπολογίζει και τις εξόδους του; Είμαστε σε ένα Πανεπιστήμιο που δεν έχει ούτε μία εστία για τους φοιτητές στην πόλη της Σπάρτης (μόλις 232 κλίνες σε όλο το ΠΑ.ΠΕΛ.!).

Τώρα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες μας χωρίς προϋποθέσεις! Κυβέρνηση, Υπουργείο και Πρυτανικές αρχές να πάρουν θέση και να βρουν λύση!

Οι φοιτητές δε δεχόμαστε να ζούμε υπό προϋποθέσεις! Έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε σπουδές και ζωή με αξιοπρέπεια!

  • Προχωράμε σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης τη Δευτέρα 16/1 19:00 μ.μ. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μας στηρίξει! ( Ραντεβού στις 18:45 πλατεία, στο μνημείο)
  • Όλοι και όλες στη συμβολική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/1 στις 14:00 μ.μ. έξω από τη φοιτητική λέσχη.
  • Σίτιση και στέγαση, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές! Τώρα να λυθεί το πρόβλημα της σίτισης!

Φοιτητές από τα τμήματα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Φυσικοθεραπείας και Ψηφιακών Συστημάτων Σπάρτης»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις