ΓΥΘΕΙΟ. Μια πολύ σημαντική παρέμβαση κάνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ ΑΕ. Εγκαινιάζει δωρεάν δρομολόγια σε όλον τον Δήμο και καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημοτών, δύο φορές την εβδομάδα, δωρεάν.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη μίλησε στην κάμερα του notospress.

«Είναι μια προσπάθεια να δώσουμε ζωή στα χωριά και ο επισκέπτης να διευκολυνθεί. Συγκοινωνιακές υπηρεσίες σε δημότες με δωρεάν δρομολόγια από και προς Γύθειο για τα χωριά των παλαιών Δήμων Γυθείου και Σμύνους και από και προς Αρεόπολη για τα χωριά των παλαιών δήμων Οιτύλου και Ανατολικής Μάνης».

Η κ Λυροφώνη σημειώνει ότι «η ΚΤΕΛ ΑΕ παρέχει αυτή τη συγκοινωνία δύο φορές την εβδομάδα από και προς κάθε χωριό. Χαράξαμε και νέα δρομολόγια προκειμένου να καλύψουμε τις 52 κοινότητες και τους 182 οικισμούς. Υπάρχουν ανάγκες των δημοτών σε θέματα υγείας, εφοδιασμού και αναψυχής. Θα πάρουν «ζωή» και οι κοινότητες αλλά και οι πόλεις. Θα εξυπηρετηθούν και αυτοί οι επισκέπτες που έχουν επιλέξει είτε για διακοπές είτε για το υπόλοιπο της ζωής τους τον τόπο μας. Δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους».

Η πρόεδρος αναφέρει ότι «με τη νέα χρονιά ξεκινά το πρόγραμμα της δωρεάν συγκοινωνίας, το ΚΤΕΛ έχει προετοιμαστεί και με οχήματα και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των κατοίκων. Ανάλογα με τις ανάγκες και μετά την εφαρμογή του θα γίνουν διορθώσεις και προσαρμογές. Είναι το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο δήμος για θα δώσει ζωή σε ανθρώπους και τόπους».

Μια πρωτοβουλία σημαντική, από Λάκωνες για Λάκωνες, που θα μπορούσαν να μιμηθούν όλοι οι δήμοι, αφού και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις