ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 17/1/23 οι φοιτητές που σπουδάζουν σε τρία Τμήματα Σχολών της Σπάρτης ένιωσαν την ανάγκη να διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης. Λόγω περικοπής των κονδυλίων η δωρεάν φοίτηση περιορίζεται με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των φοιτητών που ενώ πληρούν τα κριτήρια δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν σίτιση. Οι φοιτητές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Σπάρτη φοιτούν 700 φοιτητές. Όπως αναφέρουν οι φοιτητές που διαμαρτύρονται «φτάσαμε στο σημείο από τους 700 περίπου φοιτητές στη Σπάρτη, να σιτίζονται δωρεάν μόνο οι 282 (!) 84 στη Φυσικοθεραπεία, 51 στο ΤΟΔΑ, 147 στα Ψηφιακά. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της Πρυτανείας, έρχεται τη στιγμή μάλιστα που ξεκινά και η εξεταστική περίοδος, που είναι περισσότερο από αναγκαίο να έχουμε λυμένο το θέμα του φαγητού!».

Την Δευτέρα 16/1/23 οι φοιτητές ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης και αναμένουν στήριξη. Στην κάμερα του notospress αμέσως μετά την παρέμβασή τους είπαν ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο στη σίτιση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις