ΠΥΡΓΟΣ. H χθεσινή άμεση κινητοποίηση αλλά και η αντίδραση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των εργασιών για την εγκατάστασή κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Κατακόλου.

Το συνεργείο εγκατάστασης έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες, ενώ μερικοί εξ’ αυτών ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου που επρόκειτο να τοποθετηθεί για να εμποδίσουν την εγκατάστασή της. Στο σημείο κλήθηκε και περιπολικό της Αμεσης Δράσης και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που παρακολουθούσαν διακριτικά τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.

Οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου, που θασυνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, όπου και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικάμέτρα των κατοίκων κατά της εταιρίας. Παράλληλα, κάτοικοι, γονείς και μαθητές αποφάσισαν την ημέρα εκείνη να πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, ώστε να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στα συμφέροντας της εταιρίας.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις