ΣΠΑΡΤΗ. Το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Παλαιολόγου στη Σπάρτη ξεκίνησε 23/1/23. Ο εργολάβος τοποθετεί προστατευτικά που απομονώνουν το κεντρικό άξονα της λεωφόρου (τα σημερινά παρτέρια) όπου πρόκειται να γίνουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ας ευχηθούμε να αρχίσει και να ολοκληρωθεί ένα έργο για το καλό της πόλης. Χωρίς προβλήματα, χωρίς διακοπές, χωρίς υπονομεύσεις αλλά και χωρίς υποβαθμίσεις. Πρόκειται για ένα έργο που ανατέθηκε με την χαμηλότερη προσφορά σε ότι αφορά το κόστος και όχι με την συμφερότερη προσφορά. Χρειάζεται επαγρύπνηση τόσο του αναδόχου εργολάβου όσο και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης ώστε το έργο να προχωρήσει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι αναγκαίο το συντομότερο δυνατόν η νέα Παλαιολόγου να αποδοθεί και να συμβάλει στην εμπορική, τουριστική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Για την ιστορία η χαμηλότερη προσφορά στην ανάθεση ενός έργου σημαίνει ότι ανατίθεται σε αυτόν που έχει κάνει την μεγαλύτερη έκπτωση. Αν η ανάθεση γινόταν με την μέθοδο της συμφερότερης προσφοράς, κατά πάσα πιθανότητα το έργο θα κόστιζε περισσότερο αλλά δεν θα έμεναν περιθώρια για πιθανές αστοχίες, αδυναμίες, έκτακτα κ.λ.π. Δηλαδή το συμφέρον μιας πόλης από ένα έργο δεν είναι πάντα το χαμηλότερο κόστος αλλά η καλύτερη τέλεση του έργου.

Με ευχές λοιπόν για ένα καλό έργο μιας και σήμερα και ουσιαστικά περνά στην ιστορία ο δρόμος με τους φοίνικες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις