ΠΑΤΡΑ. Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση της απώλειας του Ανδρέα Αθανασόπουλου, εκ των ιδρυτικών μελών της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών/τριών Πάτρας που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του όχι μόνο στο κίνημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της Αριστεράς.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος γνωστός για την πολιτική και κοινωνική του δράση γεννήθηκε το 1949 στη Μερόπη Μεσσηνίας, ενώ μέχρι το 1990 έζησε στην Αθήνα και μετά ήρθε στην Πάτρα, η οποία και έγινε δεύτερη πατρίδα του. Παντρεμένος με την πρώην Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», Ελένη Θεοδωρή απέκτησαν δύο παιδιά, την Μυρτώ και τον Θοδωρή, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και μία εγγονή.

Ο Βασίλης Χριστόπουλος έγραψε μεταξύ άλλων για τον εκλιπόντα «πως θυμάμαι τον Αντρέα με την παρέα του να ζυμώνουν και να φουρνίζουν εκατοντάδες φρατζόλες ψωμιού, χιλιάδες βουτήματα και κουλούρια στο φούρνο του συντρόφου μας Λάμπρου. Να ψήνουν εκατοντάδες αυγά. Και μετά στο Στέκι της Κίνησης να συσκευάζουν τα κουλούρια σε σακούλες, να μοιράζουν το ρύζι και τα φασόλια για να ετοιμάσουν 500, 600, 800 τσάντες με τρόφιμα πρώτης ανάγκης. Και μετά μια φορά τη βδομάδα, κάθε Σάββατο μέσα στον καταυλισμό να τις μοιράζουν».

Τον Ανδρέα Αθανασόπουλο αποχαιρετά και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λάμπρου, γράφοντας «γεια σου βρε Ανδρέα. Έφυγες όπως ήθελες, λίγο πριν ανάψεις το τσιγάρο σου, στον καναπέ του σπιτιού σου. Ήξερες, το ξέραμε όλοι μας, ότι είχες μπροστά σου Γολγοθά, κι όμως το πάλεψες. Όπως πάλευες σε όλη σου τη ζωή. Για το μεροκάματο, για την ελπίδα, για την πολιτική αλλαγή»

Σύμφωνα με το tempo24.news, η πολιτική του κηδεία θα γίνει σήμερα στη 1 μ.μ. από το κυλικείο στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις