ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Ένα τραγικό γεγονός συνέβη στο Λεωνίδιο όταν 17χρονος που είχε ατύχημα μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό της Τρίπολης με ΙΧ και όχι με ασθενοφόρο.

Η υπόθεση αναδείχθηκε μέσα από μία επιστολή του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπου Λυσίκατου προς το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τους βουλευτές, με το θέμα να φτάνει ήδη στη Βουλή μέσω του βουλευτή Γιώργου Παπαηλιού.

Όπως αναφέρεται «Πρόκειται για «κραυγή αγωνίας» των πολιτών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με τελευταίο περιστατικό, το ατύχημα έφηβου 17 ετών στις 4.1.2023, ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη και εν τέλει μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας του.»

Με την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, των οδηγών που υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, η περιοχή δεν καλύπτεται όλο το 24ωρο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους πολίτες του Δήμου, και κυρίως των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών, που σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού θα χρειαστεί να μεταφερθούν προς το Κέντρο Υγείας ή σε Γενικό Νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος εκφράζοντας την αγωνία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφέρει: «Προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου με τη σχετική ειδικότητα οδηγών ασθενοφόρου, ώστε να υπάρχει επάρκεια κάλυψης 24ωρων βαρδιών με τη συγκεκριμένη ειδικότητα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις