ΣΠΑΡΤΗ. Την ετήσια εορταστική εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών της Λακωνίας διοργανώνει ο Σύνδεσμος των Απανταχού Λακώνων «Ο Λυκούργος», σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, και ώρα 11:00 – 13:00 στη Στέγη Νεότητος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος θα βραβεύσει όλους τους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Λακωνίας και της Δυτικής Μάνης (Λύκειο Καρδαμύλης). Επίσης, έπαινο θα λάβουν οι διακριθέντες Λάκωνες απόφοιτοι κατά την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας και ειδικότερα οι πρωτεύσαντες μεταξύ των Λακώνων κατά την εισαγωγή τους στις Σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νομικής, Φιλολογίας, Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Γεωλογίας, Φυσικής και Μαθηματικών του Παν/μιου Αθηνών, το Οικονομικό Πα/μιο Αθηνών, το Ε.Μ.Π. και τις Στρατιωτικές Σχολές (Σ.Σ.Ε. – Σχολή Δοκίμων – Σχολή Ικάρων). Η βράβευση περιλαμβάνει την απονομή τιμητικού διπλώματος, ως και διαφόρων κατά περίπτωση χρηματικών βραβείων, αναλόγως προς τις δυνατότητες του Συνδέσμου και τις επιλογές των χορηγών.

Πρόγραμμα τελετής

11.00 Έναρξη τελετής – Τη Υπερμάχω – Άσματα από την Εκκλησιαστική Χορωδία

11.10 Χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ, Ευστάθιο Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου

11.20 Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο

11.30 Χαιρετισμός – Εισήγηση από τον πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελέοντα Παντελεάκη

11.40 Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα

11.50 Χαιρετισμός από την προϊσ/νη της Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αικατερίνη Χριστοπούλου

12.00 Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου «Οι Φίλοι των Ακριτών» κ. Κυριάκο Θεοδωρακάκο στον κ. Αντώνιο Α. Αντωνάκο κλασσικό φιλόλογο – ιστορικό – συγγραφέα δια το εθνικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο του

12.20 Κύρια ομιλία από τον κ. Γρηγόριο Νικηφόρου Κοσσυβάκη, δικηγόρο – συγγραφέα

12.35 Απονομή βραβείων - τιμητικών διακρίσεων

13.00 Εθνικός Ύμνος – πέρας τελετής

Την παρουσίαση του προγράμματος έχει αναλάβει η Μαρία Μπαλιτσάρη, ενώ την επιμέλεια της τελετής έχει ο Γεώργιος Δεμοιράκος.