ΜΥΣΤΡΑΣ. Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου «στον Ιερό Ναό που βρίσκεται μέσα στο βυζαντινό Μυστρά επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Παντανάσσης».

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου «..από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά και της Σπάρτης τον περισσότερο από κάθε φορά κατάφεραν να διανύσουν τη δύσκολη ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών που οδηγεί στον Ναό», για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Τις ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Πικουλιανίκων π. Κωνσταντίνος Γρίβας και έψαλαν ο ιεροψάλτες Σταύρος Περγαντής Κώστας Βαχαβιώλος και Eυθυμιος Πενέσης.

Παραβρέθηκε και μίλησε θεολογικά ο πρωτοπρεσβυτερος Μυστρα π. Λάζαρος Σκάγκος. Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και κεράστηκαν με γλυκίσματα από τις μοναχές. Ικανοποιημένοι όλοι, πήραν το δρόμο της επιστροφής, με την ευχή κάθε χρόνο να μπορούν να συναντιούνται στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Βυζαντινό Μυστρά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις