ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανίχνευση και Διαχείριση Περιπτώσεων γυναικών θυμάτων βίας από τους Επαγγελματίες του ΕΣΥ - Καλές πρακτικές και Εργαλεία στη διάθεση των Υγειονομικών», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων των δύο Φορέων, καθώς και επαγγελματίες από όλες τις δομές Υγείας του Νομού.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η στοχευμένη παρέμβαση στους Επαγγελματίες Υγείας, πάνω σε ζητήματα αναγνώρισης, διαχείρισης και αντιμετώπισης περιπτώσεων βίας που απευθύνονται στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ). Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Καλαμάτας και η Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Σερρών (με διαδικτυακή συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), ανέλυσαν την παραπάνω θεματική, παρέχοντας οδηγίες και εργαλεία στους Επαγγελματίες Υγείας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επαγγελματίες από όλους τους χώρους της Υγείας (Ιατροί, Νοσηλευτές/τριες, Κοινωνικοί λειτουργοί, Επισκέπτες/τριες Υγείας, εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και υπάλληλοι διοικητικής υποστήριξης).

Ακολούθησε συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες/σες έθεσαν ερωτήματα στις εισηγήτριες για ζητήματα που αφορούν στην έμφυλη βία.

Η πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις