ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6/2/2023 στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης Παμπελοποννησιακή σύσκεψη με εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε.) με αντικείμενο τον συντονισμό της δράσης του κλάδου ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, μέσω της αξιολόγησης που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακόλουθων σωματείων:

Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας, Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας, ΕΛΜΕ Αργολίδας, Σ.Ε.Π.Ε Αρκαδίας, Σ.Ε.Π.Ε. Αργολίδας, Σ.Ε.Π.Ε. Κορινθίας, Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος, Σ.Ε.Π.Ε. Σικυώνας.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Γ. Γραμματέας της Δ.Ο.Ε. Σπύρος Μαρίνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση «υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί για την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος στην επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και συνολικά το δημόσιο σχολείο από τα σχέδια της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική ήταν η παρουσία και η τοποθέτηση των νεοδιόριστων συναδέλφων που για 15 και πλέον χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και σήμερα τίθενται σε καθεστώς ομηρίας από την κυβέρνηση και τις επιλογές του ΥΠΑΙΘ.

Από τις τοποθετήσεις φάνηκε ότι υπάρχει η θέληση για την υλοποίηση των αποφάσεων των Ο.Λ.Μ.Ε. και Δ.Ο.Ε. και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων βημάτων για την επιτυχία του αγώνα ενάντια στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ, δηλαδή η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 15/2, η αποφασιστική υλοποίηση σε όλη την Πελοπόννησο της απόφασης για απεργία – αποχή και στάσεις εργασίας , οι κινητοποιήσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με άμεσο αίτημα την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων. Τοποθετήσεις οι οποίες εκτιμούμε ότι θα επικαιροποιηθούν και από τις αποφάσεις που θα πάρουν στις Γ.Σ τα σωματεία το επόμενο διάστημα.

Τέλος εκφράστηκε από αρκετούς εκπροσώπους σωματείων η ανάγκη να προχωρήσουμε ενιαία και συντεταγμένα μέχρι το τέλος ώστε στην πράξη να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης».

Το κοινό δελτίο τύπου υπογράφουν τα εξής σωματεία :

  • ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • ΣΕΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • Α ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • Β ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • ΣΕΕΠΕΑΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής περιφέρειας Πελοποννήσου).
  • Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • ΣΕΠΕ ΣΙΚΥΩΝΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  • ΣΕΠΕ ΛΑΚΑΙΔΕΜΟΝΟΣ - ΠΛΗΘΩΝ.
  • ΣΕΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  • ΣΕΠΕ ΜΟΛΑΩΝ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις