ΠΥΡΓΟΣ. Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος Άγιος Χαράλαμπος στον Πύργο, παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την πόλη.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αφού ακολούθησε την περιφορά της Εικόνας, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής, επισκέφτηκε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στην καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ανακοίνωση της έγκρισης ποσού 3,6 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Πύργου

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε σχετική δήλωση του τόνισε:

«Ο υπουργός κ. Πέτσας, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, προσέθεσε ένα θετικό πρόσημο στη λαμπρή ημέρα του εορτασμού, καθώς έχουμε μια πολύ καλή είδηση, αφού η Επιτροπή που εγκρίνει έργα από το Ταμείο «Αντώνης Τρίτσης», για όλο το νομό, οριστικοποίησε - κι είναι για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό - το ποσό των 3,6 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πύργου. Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός στην Αρχαία Ολυφμπία και είναι συνεπής σ’ αυτά που είχε πει, Είναι ένα ποσό σεβαστό και ικανό να λύσει χρόνια προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή μας».

- Ο κ. Πέτσας, ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για τη φιλοξενία και την υποδοχή κι επεσήμανε ότι «είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και προστάτη της πόλης σας Άγιο Χαράλαμπο».

Αναφερόμενος στο έργο της αγροτικής οδοποιίας, δήλωσε ότι: «Μπορεί να μην «λένε» πολλά από μόνα τους τα 3,6 εκατ. ευρώ αλλά λένε πολλά όμως για κάθε ένα από τα μέτρα της αγροτικής οδοποιίας που θα κατασκευαστεί και για αυτούς που θα χρησιμοποιούν τους δρόμους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Είναι πολύ σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής. Και πραγματικά χαίρομαι που δεν είναι μόνο αυτό το έργο αλλά και άλλα. Από αστική αναζωογόνηση μέχρι άλλου τύπου παρεμβάσεις. Όπως τα 2,8 εκ. για την Ανατολική πλευρά της πόλης που δημοπρατήσει άμεσα ο Δήμος Πύργου.

Είναι έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών άμεσα και σύντομα. Δεν περιμένει κανείς …δεκαετίες για να τα δει. Είναι θέματα με άμεσο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και καταλαβαίνουν όλοι ότι είμαστε εδώ για να μιλάμε με τα έργα μας και όχι με ωραία λόγια»

Αναμένονται εξελίξεις για τη μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Ποτόκι

Νωρίτερα ο Υπουργός, δήλωσε κι ότι το θέμα του Ποτοκίου δρομολογείται άμεσα και είναι σε πολύ ικανοποιητικό στάδιο η μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και ανακοινώσεις.

Και κλείνοντας τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Δημάρχους της περιοχής, τους Βουλευτές μας γιατί ξέρουν να ανοίγουν σωστές πόρτες όταν πρέπει, κι επίσης τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου όπως και τις Υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών γιατί αυτό το μεγάλο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 3,5 δις ευρώ μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, θα αλλάξει την όψη των τοπικών κοινωνιών. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στα χέρια μας τέτοια χρηματοδοτικά εργαλεία. Ελπίζουμε να τα αξιοποιήσουμε με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, με έναν τρόπο που να βελτιώσει τη ζωή όλων μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις