ΣΠΑΡΤΗ. Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» που στηρίζει το Γηροκομείο Σπάρτης πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, εκλογές και κοπή της Βασιλόπιτας σε εκδήλωση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Ο πατέρας Γεώργιος Μπλάθρας ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συλλόγου ενώ η πρόεδρος κ. Βενετία Διακουμάκου – Μακρή με τα μέλη του ΔΣ υποδέχθηκαν αρχές και μέλη.

Κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν έλαβαν:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  • Διακουμάκου Βενετία 68
  • Δάβου Ευαγγελία 65
  • Βαχαβιώλου Μαρία 52
  • Κονιδιτσιώτη Μαρία 48
  • Πετράκου Νικολέττα 47
  • Βλήτα Σταυριάνα 45
  • Θεοχαράκου Βασιλική 34
  • Μαστακούρη Ελένη32
  • Γεωργοπούλου Κανέλλα 30

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

  • Λαμπρινού Χριστίνα 30
  • Ζάχου Δήμητρα 26
  • Μοίρα Θεοδώρα 12

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» κ. Βενετία Διακουμάκου – Μακρή, στην έναρξη της εκδήλωσης – Συνέλευσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μέρα Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας, Αρχαιρεσιών και κοπής της βασιλόπιτας.

Θεωρώ ότι όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζετε και τις ανάγκες και το έργο και το διαρκές όραμα του Συλλόγου μας.

Δεν θέλω να σας κουράσω και παρακαλώ, για πολύ λίγα λεπτά, να έχω την προσοχή σας.

Κυρίες και κύριοι, ποιος είναι άραγε ο σκοπός και η αποστολή ενός Συλλόγου Κυριών του κάθε Γηροκομείου και του Γηροκομείου Σπάρτης;

Θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου ότι δεν είναι άλλος από το να αντικαταστήσει όσα η κοινωνία και η οικογένεια δεν μπορεί και να υποκαταστήσει όσα η Πολιτεία δεν δύναται.

Με λίγα λόγια, ο Σύλλογος μας έχει το ευχάριστο αλλά και τόσο κρίσιμο και δύσκολο καθήκον να γίνει η ζεστή αγκαλιά και να εξασφαλίζει την ασφαλή στέγη για τους ανθρώπους μας. Ποιους ανθρώπους; Αυτούς που αποτελούν τη ρίζα μας, τη γενιά μας, το παρελθόν μας, τη ζωή μας την ίδια.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι από εσάς, ζήσαμε σε οικογένειες με τους γέροντες και τις γερόντισσες δίπλα μας. Κρατήσαμε το χέρι τους μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής τους και πήραμε την ευχή τους… Πόση ευτυχία και ευλογία για όλους μας...

Πιστέψτε μας λοιπόν! Αυτό κάνουμε ή αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πάντα στηρίζοντας το Γηροκομείο της Σπάρτης. Ο Σύλλογος μας δεν είναι μια σφραγίδα και μια σελίδα στο Πρωτοδικείο.

Έχει ψυχή, έχει πνοή, έχει μεγάλη ιστορία και θέλει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ανανέωση με τη βοήθεια όλων σας.

Καταφέραμε πολλά. Θα σας πω μόνον επιγραμματικά ότι το ένα και μοναδικό ακίνητο του Συλλόγου στο κέντρο της Σπάρτης, που σήμερα στεγάζει την επιχείρηση Viral, το αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτά τα 3 χρόνια δράσης του Συλλόγου προχωρήσαμε στην αγορά 70 νέων κλινών κατάλληλων για τις ανάγκες των ηλικιωμένων. Εκσυγχρονίσαμε τον εξοπλισμό στην κουζίνα για καλύτερες παροχές στους φιλοξενούμενους με έναν χρήσιμο πολτοποιητή τροφής. Φροντίσαμε την εκκλησία του Γηροκομείου μας με μια αναγκαία αντιδωροθήκη.

Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε ανάγκη. Συμβάλαμε στην επίλυση προβλημάτων. Στο ετήσιο τσάι, αφιερωμένο στα 100 χρόνια του Συλλόγου, είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τόσο την ιστορία όσο και τα επιτεύγματα του συλλόγου μας και να «ανοίξουμε τις πόρτες» σε νέους που θέλουν να συμμετέχουν.

Και σήμερα, από εδώ, κάνω έκκληση σε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα, κάθε ηλικίας, να έρθει κοντά, να συνδράμει την προσπάθεια του Συλλόγου και του Γηροκομείου μας.

Λένε, ότι αν θέλεις να δεις το πολιτισμό μιας κοινωνίας, αρκεί να δεις ες τα νηπιαγωγεία, τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία της και θα καταλάβεις. Επιτρέψτε μου να προσθέσω μετά από την εμπειρία που απέκτησα: Αν θέλεις να δεις τον ανθρωπισμό μιας κοινωνίας δες τα γηροκομεία της και θα καταλάβεις.

Ευχαριστούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας κάθε ένα που βοήθησε την προσπάθειά μας. Προσωπικά ευχαριστώ από καρδιάς θερμά τα μέλη του ΔΣ για την άριστη συνεργασία, την ομόνοια και την αποτελεσματικότητα. Ευχαριστούμε κάθε συνδρομητή και χορηγό.

Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε στο πλευρό των γερόντων. Έργο να κάνουμε. Η ζωή, όπως έχει αφετηρία έτσι έχει και προορισμό και τερματισμό.

Μετά από όσα έχουμε βιώσει, όσα έχουμε νιώσει, όσα έχουμε καταλάβει, όχι μόνον δεν μπορούμε να σταματήσουμε ή να χαλαρώσουμε αλλά είμαστε έτοιμες κι έτοιμοι για ακόμα καλύτερες μέρες και ομορφότερες στιγμές για τους ανθρώπους μας, τους πατέρες, τις μητέρες μας, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας.

Με σχέδιο, με πρόγραμμα και με το περίσσευμα καρδιάς από την κοινωνία της Σπάρτης, είμαστε σίγουρες ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις