ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συγκλονίζει η μαρτυρία της Ρόης Πετροπούλου που έμεινε εγκλωβισμένη για τρεις ημέρες στα συντρίμμια πολυκατοικίας στον φονικό σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα. Η ίδια μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο T-live το μεσημέρι της Παρασκευής 10/2, με αφορμή τη συγκλονιστική φωτογραφία ενός Τούρκου πατέρα που κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του κάτω από τα συντρίμμια.

SEISMOS-TOURKIA-.jpg
Πατέρας στην Τουρκία κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του, σφηνωμένης στα χαλάσματα

«Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία, αυτό που σκέφτηκα ήταν αυτό που ένιωθα κάτω από τα συντρίμμια, που δεν μπορούσα να ανασάνω, δεν μπορούσα να έχω καμία επαφή με το περιβάλλον, δε μπορούσα να έχω καμία επαφή με το περιβάλλον. Δε μπορούσα να κουνήσω κανένα μέλος από το σώμα μου, παρά μόνο άκουγα τους ανθρώπους που ήταν έξω και φώναζαν αν υπάρχει κάποιος ζωντανός.

kalamata-seismos-02.jpg
Σεισμός στην Καλαμάτα το 1986

Αυτή η φωτογραφία μου θύμισε το χέρι του πυροσβέστη που με έπιασε και μετά κατέρρευσα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Ήταν η ανάγκη κάποιου ανθρώπου να πιάσει το δικό μου χέρι για να είμαι σίγουρη ότι με βρήκαν. Καταλαβαίνετε πόσο πολύ συγκινήθηκα όταν είδα αυτή τη φωτογραφία» είπε χαρακτηριστικά η Ρόη Πετροπούλου που βίωσε τον σεισμό σε ηλικία 17 ετών.

Σεισμός στην Καλαμάτα το 1986

Η Ρόη Πετροπούλου εξομολογήθηκε ότι βίωσε τις τραγικές στιγμές του σεισμού, λίγο καιρό αφότου είχε γεννήσει τον γιο της. «Ευτυχώς το μωρό που ήταν 6 μηνών, δεν ήταν στο σπίτι. Ήμουν μόνη εκείνη την ώρα. Αν ήταν μέσα το παιδί, απλά σήμερα δεν θα υπήρχε στη ζωή γιατί η κρεβατοκάμαρα γκρεμίστηκε ολοσχερώς. Το είχα αφήσει στους γονείς μου γιατί ήταν ημέρα Σάββατο και θα ερχόταν ένα καράβι στην Καλαμάτα. Ήταν πολύ τυχερός».

Δες περισσότερα από τη συγκλονιστική εξομολόγησή της στο T-live:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις