ΝΕΑΠΟΛΗ. Με ανοιχτή επιστολή προς τους συναρμόδιους φορείς του Δήμου Μονεμβασίας αλλά και τους βουλευτές της Λακωνίας, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Σκαφών διαμαρτύρεται σφοδρά αφού για 3 πλέον χρόνια, οι επαγγελματίες αλιείς με έδρα ελλιμενισμού το αλιευτικό καταφύγιο “ΑΣΠΡΟΣΠΗΛΟΥ” στην Νεάπολη … «…αδυνατούν να δουλέψουν… λόγω του αβαθούς πυθμένα στην είσοδο – έξοδο (μπούκα) του αλιευτικού καταφυγίου»

«Γι' αυτό και θα ζητήσουμε σχετική αποζημίωση καθώς είστε υπαίτιοι που χάνουν το μεροκάματό τους…», υπογραμμίζει η Ένωση.

Επιπλέον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανότητα «πρόσκρουσης στον βραχώδη αβαθή πυθμένα, με κίνδυνο σοβαρών ζημιών αλλά και της ζωής» των αλιέων.

Η επιστολή

«Επί 3 συναπτά έτη οι επαγγελματίες αλιείς, που ως έδρα ελλιμενισμού των αλιευτικών επαγγελματικών σκαφών τους έχουν το αλιευτικό καταφύγιο “ΑΣΠΡΟΣΠΗΛΟΥ” στην Νεάπολη Δ.Ε. Βοιών Δ. Μονεμβασίας, αδυνατούν να δουλέψουν καθώς σας έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω του αβαθούς πυθμένα στην είσοδο – έξοδο (μπούκα) του εν' λόγω αλιευτικού καταφυγίου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι σας είναι αδιάφορος ο βιοπορισμό τους γιατί οι οικονομικές τους υποχρεώσεις δεν αφορούν εσάς αλλά τους ιδίους. Γι' αυτό και θα ζητήσουμε σχετική αποζημίωση καθώς είστε υπαίτιοι που χάνουν το μεροκάματό τους και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που δυσχεραίνονται από την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση και τις καιρικές συνθήκες!

Εκτός αυτού η εκτεταμένη ανευθυνότητά σας έχει μετατρέψει σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση την διαδικασία απόπλους όλων των σκαφών! Δια τον λόγον αυτόν σας κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου. 'Όλα τα επαγγελματικά και μη σκάφη ζουν με τον εφιάλτη της πρόσκρουσης στον βραχώδη αβαθή πυθμένα, με κίνδυνο σοβαρών ζημιών αλλά και της ζωής τους!

Επειδή δεν υπάρχει καμιά απολύτως μέριμνα αυτά τα χρόνια σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας ενημερώνουμε ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση ζημίας σκάφους ή και τραυματισμού ανθρώπου η ευθύνη είναι δική σας και μόνο δική σας!

Σε σας τους έχοντες δημόσια αξιώματα, που είστε σε θέσεις ευθύνης αξιώνουμε άμεσα να προβείτε σε έργα και όχι λόγια.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις