ΣΠΑΡΤΗ. Ένδεκα πρόσωπα, μέχρι σήμερα, έχουν ανακοινώσει ή έχουν αφήσει να διαφανεί, ότι ενδιαφέρονται για τη δημαρχία Σπάρτης. Πρόκειται για 9 άνδρες και 2 γυναίκες. Μέσος όρος ηλικίας τα 58 έτη. Θα χρειαστούν για τα ψηφοδέλτια 1.650 υποψήφιοι. Αναγκαίοι περίπου 55 συνεργάτες και 11 εκλογικά κέντρα στην Σπάρτη. Καθόλου εύκολη υπόθεση να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο οι επικεφαλής. Σε ότι αφορά στα κόμματα, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν σαφή τοποθέτηση και στηρίζουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Η ΝΔ αφήνει να αναπτυχθεί το «παιχνίδι» και βλέποντας και κάνοντας. Το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τώρα, δεν είναι σε θέση να δώσει γραμμή.

Τα ονόματα αλφαβητικά:

  1. Αργειτάκος Σταύρος
  2. Βακαλόπουλος Μιχάλης
  3. Βαλιώτης Βαγγέλης
  4. Βερούτης Θεόδωρος
  5. Βουνάσης Αλέκος
  6. Δούκας Πέτρος
  7. Κανελλοπούλου Τασία
  8. Λυμπέρης Γιώργος
  9. Νικόλαρος Νίκος
  10. Πλειώτας Χρήστος
  11. Τζανετέα Ντία

Τι σημαίνουν όμως τα συγκεκριμένα ονόματα;

Ρωτήσαμε επώνυμους και ανώνυμους πολίτες να ταιριάξουν ένα ρήμα σε κάθε όνομα.

Ο Σταύρος Αργειτάκος επιμένει. Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος δοκιμάζει. Ο Βαγγέλης Βαλιώτης υπομένει. Ο Θεόδωρος Βερούτης ενδέχεται. Ο Αλέκος Βουνάσης θέλει. Ο Πέτρος Δούκας ελπίζει. Η Τασία Κανελλοπούλου ξέρει. Ο Γιώργος Λυμπέρης αντιδρά. Ο Νίκος Νικόλαρος τολμά. Ο Χρήστος Πλειώτας αναμένει. Η Ντία Τζανετέα μπορεί.

Η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι να γίνουν συνεργασίες, αποχωρήσεις, συγχωνεύσεις και τελικά να μείνουν 4 με 5 υποψήφιοι. Μέσα στον Μάρτιο αναμένονται οι ανακοινώσεις κάποιων υποψήφιων δημάρχων. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει βέβαια και εμφάνιση νέας κίνησης, εφόσον, όπως οι ίδιοι οι υποψήφιοι λένε, υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τις εκλογές

Απ’ ότι φαίνεται σε αυτές τις εκλογές στο δήμο Σπάρτης δεν θα έχουμε εμπλοκή του Γρηγόρη Αποστολάκου ούτε του Χρήστου Αλεξάκου ενώ ακόμα δεν έχουν αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους αυτοδιοικητικοί που παραιτήθηκαν στην παρούσα δημοτική περίοδο, και δεν είναι λίγοι.

Οι Εθνικές εκλογές είναι που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ οι περιφερειακές συχνά καθορίζουν και τα πρόσωπα στους δήμους, αν και φέτος βλέπουμε αρκετές αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια Νίκα και Τατούλη, προς τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης ή προς τα εθνικά ψηφοδέλτια, κάτι που φαίνεται να απασχολεί έντονα τα επιτελεία των Περιφερειακών συνδυασμών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις