ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ιδιοκτησιακό ζήτημα στην περιοχή Αφανιά - Κρεβατά της Σκάλας του Δήμου Ευρώτα βαίνει προς επίλυση με την συμπερίληψη των περιοχών, οι οποίες προέκυψαν από αγροτική διανομή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και διεκδικούνται ή νομίμως κατέχονται από πολίτες.

Η προσπάθεια των Λακώνων για την επίλυση του θέματος είχε κι έχει κρίσιμους σταθμούς:

  • Ενημέρωση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να παύσει η αποστολή των αγωγών, αφού το Εθνικό Κτηματολόγιο πήρε παράταση ενός έτους. Οι αγωγές ανεστάλησαν με την προϋπόθεση της νομοθετικής διευθέτησης.
  • Νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του ζητήματος, για να λυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, σημαντικά στοιχεία της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για την επίλυση.
  • Με τη νομοθετική συμπερίληψη των αγροτεμαχίων που προέκυψαν από αγροτική διανομή, τα οποία βρίσκονται και εντός και εκτός οικισμού, λύνεται το πρόβλημα και οι κάτοικοι της περιοχής μπαίνουν σε ένα κανονικό ιδιοκτησιακό περιβάλλον.
  • Όπως περιγράφει ρητά η παράγραφος 3 του άρθρου 16: «Στην περίπτωση που έχουν ασκηθεί αγωγές από το Δημόσιο... οι εκκρεμείς δίκες καταργούνται».
  • Μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία θα διευκρινίζεται το πλαίσιο επίλυσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις