ΣΠΑΡΤΗ. «Με άκρως χαρούμενες και ξεσηκωτικές μελωδίες, θα μας κρατήσει συντροφιά το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης», ανήγγειλε ο ολοκαίνουργος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΝΠΠΠ) Δήμου Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

Ο Σαράντος Κανελλάκος και οι μουσικοί του, έχουν ετοιμάσει και θα μας παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα κινηθεί κυρίως σε λάτιν ρυθμούς.

«Σας περιμένουμε όλες και όλους!», λέει ο Δήμαρχος

  • Λίγα λόγια για τη Φιλαρμονική Σπάρτης

Η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης ιδρύθηκε το έτος 1895 από τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο. Η πρώτη εμφάνισή της έγινε την Πρωτομαγιά του 1896. Από το έτος 1895 έως σήμερα υπηρέτησαν τη Φιλαρμονική ως Διευθυντές αρκετοί Μουσικοί και Αρχιμουσικοί. Απ’ αυτούς διακρίθηκαν ο Ιταλός Αντώνιο Μπιφέρνο και οι δύο Σπαρτιάτες Αρχιμουσικοί Αλέκος Παναγιωτόπουλος και Μιχαήλ Μαχαίρας. Από το έτος 1990 ανέλαβε τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος.

  • Σήμερα εξήντα μουσικοί και σαράντα μαθητές αποτελούν το δυναμικό της Φιλαρμονικής. Σημαντικό γεγονός είναι ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου της με κλασσική μουσική καθώς και με μουσική από τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, JAZZ, LATIN, ROCK και τώρα έντεχνο λαϊκό.

Προστέθηκαν στην μπάντα νέες οικογένειες οργάνων, χάλκινων, ξύλινων αλλά και ηλεκτρικών (κιθάρα, basso, μπουζούκι), κόντρα basso, πλήκτρα κ.λ.π. Έτσι μετατρεπόμενη η μπάντα σε φιλαρμονική ορχήστρα, ανταποκρίνεται σε όλα τα είδη Ελληνικής και ξένης μουσικής.

«Με την αξιόλογη παρουσία της και την υψηλή ποιότητα των εμφανίσεών της, η Δημοτική Φιλαρμονική θεωρείται σήμερα από τις καλύτερες στην ελληνική επικράτεια», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΝΠΠΠ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις