ΣΠΑΡΤΗ. «Αλληλεγγύη για όλους!» Μετράμε Αγγέλους…

Δεκάδες πολίτες, πάσης ηλικίας, τάξης και τάσης, αυθόρμητα κι άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τού Εργατικού Κέντρου Λακωνίας και τού ΝΤ Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ, δίνοντας το «παρών» σε σιωπηρή παράσταση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Παρασκευής (3/3), στο Πάρκο ΟΤΕ, στη Σπάρτη.

Η Καταστροφή στα Τέμπη άγγιξε την κοινωνία μέχρι μέσα της, έκανε κόσμο με διαφορετικές αφετηρίες και πεποιθήσεις να σταθεί παγωμένος και να σκεφτεί. Άνθρωποι αντίκρισαν το κενό, εντός τους.

Πάνδημο το αίτημα να μαθευτεί όλη η αλήθεια για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Στη σιωπηρή, αλλά όχι βουβή, διαμαρτυρία, μπροστά από το μνημείο του Πάρκου τοποθετήθηκαν κεριά που σχημάτιζαν τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις» και άλλα που συναντάμε στα μνήματα ….

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στη Σπάρτη, στο Πάρκο ΟΤΕ, με έναν κόμπο στο στομάχι προσήλθε πλήθος κόσμου με τη νεολαία – μαθητές και φοιτητές – να δίνει τον τόνο.

Πολιτικοί και δημοτικοί άρχοντες τού τόπου (όχι από όλους τους χώρους και τις παρατάξεις, ωστόσο), φοιτητική αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, συλλογικότητες, μικρές και μεγάλες παρέες, ανώνυμοι κι επώνυμοι πολίτες, πιτσιρίκια και παππούδες, ήταν εκεί

Τμήμα των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε πορεία προς το Κέντρο της λακωνικής πρωτεύουσας….

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις