ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, το Σάββατο (25/2) ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Ήταν μια συνδιοργάνωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης με την Eduact.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 10 ομάδες με 100 μαθητές και προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχοντας σαν φετινό θέμα την ενέργεια, «πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται, χτίζουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.» Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 20 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου είναι ένας από τους 8 περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα.

Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece, που θα λάβει χώρα 18 - 19 Μαρτίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι:

C3039 ENERBOTS, C3040 Legakia και C3161 Northside.

Τελετή Λήξης

Στην Τελετή Λήξης τις προκρίσεις ανακοίνωσαν οι Judges και οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης. Οι referees και field volunteers μοίρασαν τα μετάλλια σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, οι Χρυσοί Χορηγοί προγραμμάτων της Eduact KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Ασημένιος Χορηγός Motor Oil, οι Μεγάλοι Χορηγοί Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Χορηγός Μετακίνησης Avance και ο Επιστημονικός Συνεργάτης O3 Out Of the Ordinary.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις