ΣΚΑΛΑ. Σε αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, «…εμπλουτίζοντας τον στόλο των οχημάτων με δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα».

Έτσι, ο Δήμαρχος Δήμος Βέρδος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Δημήτρης Φιφλής, (6/3), «παρέλαβαν τα 2 νέα απορριμματοφόρα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού προϋπολογισμού 314.000 €, μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ».

Πρόκειται για ένα όχημα χωρητικότητας 8 κυβικών και 1 όχημα 12 κυβικών, με ειδική δεξαμενή για το πλύσιμο των κάδων. Τα 2 νέα απορριμματοφόρα διαθέτουν ειδικές πρέσες συμπίεσης, προκειμένου να δέχονται μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, ενώ έχουν και κάμερες οπισθοπορείας για την ασφάλεια των εργαζομένων-συνοδών.

«Με τα νέα μηχανήματα μας δίνεται η δυνατότητα να καθαρίζουμε παράλληλα τους κάδους, ελαχιστοποιώντας τις δυσάρεστες οσμές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Φιφλής, προσθέτοντας ότι θα γίνεται καλύτερη διαχείριση στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στη σημασία που έχει η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας για όλους τους δημότες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ευρώτα, προαναγγέλλοντας την αύξηση του στόλου των μηχανημάτων του Δήμου:

«Ο Δήμος Ευρώτα έχει αυξήσει την τελευταία διετία τον στόλο των μηχανημάτων και οχημάτων που διαθέτει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά και να πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχουμε παραλάβει δύο μηχανήματα-τσάπες τύπου JSB, καθώς και ένα μικρό πολυμηχάνημα bobcat. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στο bobcat, επειδή εξαιτίας τους μεγέθους του, αλλά και του ότι διαθέτει λεπίδι, αλατιέρα και λειτουργεί και ως ανυψωτικό, είναι ιδανικό για μικρούς δρόμους, όπως για παράδειγμα στην Κοινότητα της Κρεμαστής, όπου τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα από τη χιονόπτωση».

Ερωτηθείς για την επάρκεια σε αριθμό των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο Δ. Βέρδος τόνισε ότι «…όλοι οι Δήμοι είναι υποστελεχωμένοι και ειδικά οι περιφερειακοί Δήμοι. Εμείς, ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι παρατάσεις συμβάσεων, έχουμε ενισχύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας με επιπλέον 20 άτομα.

Πρόκειται για δημότες Ευρώτα που εργάζονται με ζήλο για να κρατούμε τον Δήμο μας καθαρό, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο διαβίωσης των συνδημοτών μας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις