ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σήμερα απεργεί ο Τύπος στην Ελλάδα των Τεμπών. ΜΜΕ και δημοσιογράφοι σήμερα δεν εργάζονται και αύριο θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σκοπό έχουν να καταδείξουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα με ευθύνη, πρωτίστως, του πολιτικού προσωπικού της. Πολιτικές ευθύνες οι οποίες πέρα από διαρκείς είναι συνυφασμένες με τις ευθύνες όλων ημών.

Το Notospress συμμετέχει στην απεργία με 3ωρη παύση των εργασιών. Επισημαίνει ότι ο συμβολισμός αυτός είναι αναγκαίος αλλά όχι τόσο χρήσιμος όσο είναι η καθημερινή μάχη ενός ΜΜΕ για την αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη.

Σήμερα αλλά και πάντα ο περιφερειακός και τοπικός τύπος είναι αντιμέτωπος με την άνιση μεταχείριση, με την απομόνωση, με την εξαίρεσή του από την δίκαιη και διάφανη χρηματοδότησή του. Ουδέποτε τα ΜΜΕ της περιφέρειας έλαβαν αυτό που τους αναλογεί, αυτό που δικαιούνται και αυτό που αρμόζει από κάθε κεντρική αρχή κι εξουσία.

Είναι πλέον φανερό ότι καμία Κυβέρνηση και ουδεμία Αρχή δεν αποδίδει στον τύπο όσα προβλέπονται διατηρώντας έτσι το σύνολο σχεδόν των μικρών ΜΜΕ σε ομηρία ή καταδικάζοντάς τα σε μαρασμό.

Οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην διεκδίκηση και οι τοπικές αρχές ερωτοτροπούν με τα κεντρικά ΜΜΕ και τους επώνυμους δημοσιογράφους εγκαταλείποντας τον τοπικό και περιφερειακό τύπο στην τύχη που του επιφυλάσσει η στασιμότητα της χώρας.

Η έκρηξη των social media δεν είναι αρκετή αντίδραση και δεν είναι θεσμική απάντηση σε όσα συμβαίνουν αλλά και σε όσα αναμένονται το επόμενο διάστημα στον χώρο του τύπου.

Η παύση εργασιών του notospress θα είναι σήμερα από τις 11:30 έως τις 14:30.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις