ΜΑΝΗ. Αύριο, 17 Μαρτίου η Μάνη, η Λακωνία, η Πελοπόννησος γιορτάζει τον ξεσηκωμό των Μανιατών κατά των Τούρκων. Πριν από 202 χρόνια στην πλατεία της Αρεόπολης οι μανιάτες έδωσαν όρκο για Νίκη ή Θάνατο και άναψαν την πρώτη φωτιά της επανάστασης υπο τον αρχιστράτηγο Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Ο εορτασμός έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες με πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται αύριο.

Το πρωί οι Χαιρετισμοί της ημέρας με ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της Αρεόπολης. Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Αθανάτων Αρεόπολης. Στις 11 επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστατούντος του μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Στις 11:30 στην πλατεία 17ης Μαρτίου 1821 θα γίνει το καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από μαθητές. Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από την υφυπουργό Εργασίας Μαρία – Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην πλατεία Αθανάτων ώρα 13:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στις 14:00 παρέλαση Σχολείων, Συλλόγων και Στρατιωτικών Τμημάτων. Θα ακολουθήσει δεξίωση των επίσημων αρχών στο κλειστό γυμναστήριο της Αρεόπολης.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της Μάνης είναι στο 100% και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή αν το επιτρέψει ο καιρός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις