ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε Φάρις συμμετέχουν στην αποστολή Mission Zero που είναι μία συνεργασία του ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός και της Raspberry).

Συγκεκριμένα, παιδία από το 1ο, 6ο,14ο, 21ο ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ Λεΐκων και Αρφαρών δημιούργησαν τον δικό τους κώδικα για το Astro Pi (που είναι ένας υπολογιστής Raspberry Pi μέσα σε ένα περίβλημα ειδικά σχεδιασμένο για τις συνθήκες που υπάρχουν στο διάστημα) με τον οποίο θα μπορέσουν να δείξουν τη δικιά τους εικόνα στους αστροναύτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Διαστημικό Σταθμό.

Το θέμα των εικόνων τους είναι η χλωρίδα και η πανίδα για να θυμίσει στους αστροναύτες το σπίτι τους και το φόντο της θα αλλάζει χρώμα ανάλογα με το τι θα βλέπει ο αισθητήρας φωτεινότητας χρώματος στο νέο Sense HAT του υπολογιστή Mark II Astro Pi.

Ο κώδικας τους έχει ήδη σταλεί και περιμένουμε να πάρουμε και τα βραβεία συμμετοχής μας που θα αναφέρουν την ακριβή θέση του Διαστημικού Σταθμού την ώρα που εκτελέστηκε το πρόγραμμα μας τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις