ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος υποδέχθηκε, με χαρά, μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ3 της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης, τους οποίους συνόδευαν ο μαθηματικός κ. Δημήτριος Γιαννόπουλος και η θεολόγος κα Μαρία Θεοφιλάκου.

Οι μαθητές, επί μία ώρα, έθεσαν διάφορα ενδιαφέροντα ερωτήματα, που απασχολούν τη νεότητα, στον σεπτό Ποιμενάρχη, ο οποίος με μεγάλη προθυμία πρόσφερε τον πατρικό του λόγο. Παράλληλα, τόνισε ότι σε μια εποχή, που χαρακτηρίζεται από σύγχυση και αποπροσανατολισμό, οι νέοι αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν ως εφόδια την πίστη, την προσευχή, την κριτική ικανότητα, την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και την επίμονη δουλειά.

Αφού απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις, τα παιδιά πρόσφεραν στον σεπτό Ποιμενάρχη μία εικόνα του Χριστού και ένα DVD με την ταινία μικρούς μήκους που δημιούργησαν, με τίτλο: «Φιλιώ Χαϊδεμένου», στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στον θρησκευτικό και ιστορικό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, με γενικό θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022».

Από την πλευρά της, η κα Θεοφιλάκου ευχαρίστησε εκ μέρους του σχολείου τον Σεβασμιώτατο, για τον χρόνο που αφιέρωσε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι θα κρατήσουν στις καρδιές τους τις πατρικές συμβουλές του σαν πολύτιμο φυλακτό.

Η ψυχωφέλιμη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο να προσφέρει, ως ευλογία, σε εκπαιδευτικούς και παιδιά από μία εικόνα, ενώ ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις