ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Ο δήμαρχος Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος απευθύνθηκε σε πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής και περιφερειακής πολιτικής σκηνής αλλά ταυτόχρονα στους Μανιάτες όπου γης και σε κάθε τόπο που εκπροσωπήθηκε στη γιορτή της 17ης Μαρτίου. Και οι τόποι αυτοί ήταν πολλοί σε όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος έθεσε τρία βασικά θέματα , που για τον τόπο είναι ζητήματα και για τους Μανιάτες αιτήματα. Σίγουρα οι ανάγκες της Μάνης και οι απειλές δεν είναι μόνον τρείς. Ωστόσο η αξιολόγηση από τον δήμαρχο αγγίζει τρις κρίσιμες πτυχές που έχουν να κάνουν με την διοικητική ενδυνάμωση της Μάνης, με την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και με την ποιοτική εξωστρέφεια.

Ζήτησε στο όνομα των Μανιατών η Μάνη, η Ανατολική και Δυτική σήμερα να γίνει ενιαία. Προφανώς εννοεί έναν δήμο Μάνης που θα αγγίζει όμως δύο Νομούς.

Κτύπησε μεγάλη καμπάνα συναγερμό δείχνοντας ότι η Μάνη γερνάει και ο πληθυσμός της μειώνεται. Προφανώς εννοεί και αξιώνει μέτρα και πόρους που να ενθαρρύνουν τους Μανιάτες να μπορούν να δουν τη ζωή τους στη Μάνη.

Απαίτησε ευγενικά και διπλωματικά τεκμηρίωσε την εγκατάσταση και λειτουργία στη Μάνη Πανεπιστημιακής Σχολής με συναφές αντικείμενο με την Μάνη του Πολιτισμού, της Ιστορίας και της Παράδοσης.

Καίρια τα αιτήματα. Λακωνικά ειπωμένα και μανιάτικα υπογεγραμμένα. Αυτοί που έπρεπε να τα ακούσουν ήταν εκεί και είναι οι ίδιοι που παραδέχονται ότι η Πολιτεία δεν έχει εκπληρώσει το χρέος της έναντι της Μάνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις