ΜΥΣΤΡΑΣ. Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, το μεσημέρι, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) Νικόλαος Ζαχαριάς, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Λακωνίας σχετικά με το νέο καινοτόμο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο, «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

  • Σύμπραξη Τμημάτων

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που αποτελεί σύμπραξη των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων.

Όπως ανέφερε ο Ν. Ζαχαριάς το γνωστικό αντικείμενο του ΔΠΜΣ σχετίζεται με τους σύγχρονους και διεπιστημονικούς κλάδους του Μάνατζμεντ και των Νέων Τεχνολογιών, με εφαρμογή στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στον σκοπό του Προγράμματος που είναι «η παροχή εξειδικευμένων, σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιστημονικών γνώσεων σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών και ερευνητικών κατευθύνσεως στο εν λόγω θεματικό πεδίο».

Στόχοι του ΔΠΜΣ είναι, οι απόφοιτοι,

  • να μπορούν να εργαστούν στη διοίκηση και διαχείριση πολιτιστικών φορέων και προγραμμάτων στον τομέα της πολιτισμικής κληρονομιάς με χρήση τεχνολογικών εργαλείων,
  • να μπορούν να εργαστούν ως μέλη διεπιστημονικών ομάδων σε επαγγελματικά προγράμματα που αφορούν τον πολιτισμό,
  • να αναπτύξουν την ερευνητική φιλοσοφία και μέσω αυτής να κατακτήσουν τις έννοιες της εφικτότητας μιας πολιτιστικής ιδέας αλλά και της συνεπαγόμενης επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Δ.Π.Μ.Σ. για την απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται και εξ’αποστάσεως σε ποσοστό 35%.

Τελειώνοντας, ο Διευθυντής του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. και με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ανακοίνωσε ως ελάχιστη συμβολή, ειδικότερα στους νέους, τη διάθεση μίας υποτροφίας σε συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος, ταυτόχρονα με την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό.

Το νέο ΔΠΜΣ αναμένεται να λειτουργήσει αναπτυξιακά στην περιοχή της Λακωνίας, στην Πελοπόννησο και στη χώρα λόγω του καινοτόμου και σύγχρονου χαρακτήρα του!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις