ΓΥΘΕΙΟ. Μήνυση υπέβαλε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Μαριόλης (φωτογραφία) εναντίον του μικροβιολόγου που αποπειράθηκε να εξασφαλίσει την ιατρική σφραγίδα του με δόλιο τρόπο και συνελήφθη. Η υπόθεση πλαστογραφίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Λακωνία και βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας αναφέρουν ότι πρόκειται για «μια αισχρή και επικίνδυνη πράξη», καθώς δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί την ιατρική σφραγίδα με τα στοιχεία κάποιου άλλου.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ο Διευθυντής δεν γνωρίζει προσωπικά τον συγκεκριμένο μικροβιολόγο, ο οποίος διατηρεί εργαστήριο στο Γύθειο, όμως, είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή λόγω και της ιδιότητάς του.

Τονίζουν δε, ότι ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το τι έχει ισχυριστεί ο μικροβιολόγος.

Τι ακριβώς έγινε

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου όταν ένας άνδρας μετέβη σε επιχείρηση-τυπογραφείο της Σπάρτης, ζητώντας από τον υπεύθυνο να προχωρήσει σε κατασκευή ιατρικής σφραγίδας με τα στοιχεία του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Το αίτημα αυτό, ωστόσο, κίνησε τις υποψίες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος και επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Κέντρου Υγείας, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είχε δοθεί η σχετική εξουσιοδότηση.

Ο διευθυντής του Κέντρου, όμως, προς βαθιά έκπληξή του, δήλωσε πλήρη άγνοια για την ενέργεια αυτή κι ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο». Έτσι, όταν ο πελάτης επανήλθε λίγες ώρες αργότερα στην επιχείρηση για να παραλάβει τη σφραγίδα που είχε παραγγείλει, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Λακωνίας, ενώ κατασχέθηκε η σφραγίδα-«μαϊμού».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ένας 58χρονος που διατηρεί εργαστήριο στο Γύθειο.

Παρέμεινε δύο ημέρες στα κρατητήρια Σπάρτης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Στόχος είναι να διαλευκανθεί για ποιους λόγους ο γιατρός θέλησε να οικειοποιηθεί την «υπογραφή» - αναγνωριστικό ενός άλλου επιστήμονα κι αν αυτό συνδέεται με το ενδεχόμενο χρήσης σε μελλοντική έκδοση επίσημων ιατρικών εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις